Declarat definitiv incompatibil, Cristian Dima a DEMISIONAT din funcţia de secretar de stat

* El era secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat *

Gălăţeanul Cristian Dima (ALDE) a demisionat din funcţia de secretar de stat pe care o deţinea din ianuarie 2017 în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în Guvernul Grindeanu. Demisia sa vine la aproximativ o lună după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis definitiv că Dima s-a aflat în stare de incompatibilitate pe vremea când era consilier local în municipiul Galaţi.

Contactat telefonic, Cristian Dima a confirmat demisia. “Puteam să stau în funcție până la expirarea mandatului, dar am preferat să-mi prezint demisia pentru că vreau să fiu liber să candidez unde și când vreau”, a declarat fostul secretar de stat.

Amintim că, în decembrie 2013, Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a declarat în stare de incompatibilitate pe Cristian Dima deoarece, în exercitarea mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Galați (2012-2016), a participat la ședințele Consiliului Local Galați în care au fost dezbătute și aprobate în unanimitate două hotărâri ale Consiliului privind majorarea contribuției publice la bugetul Fundației Andreiana Juventus, fundație în cadrul căreia Dima deținea funcția de vicepreședinte. În ianuarie 2014, Cristian Dima a atacat în instanță raportul întocmit de ANI, însă a pierdut în iunie 2014 procesul la Curtea de Apel Galați. Dima a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, care însă a fost respins de judecători în luna martie a acestui an, a relatat Agerpres.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati