Deputatul Bogdan Rodeanu a fost ales preşedintele organizaţiei judeţene USR Galaţi

* Totodată, Giani Toma a preluat conducerea filialei municipale USR Galaţi *

În urma alegerilor desfăşurate săptămâna aceasta, deputatul Bogdan Rodeanu a fost ales preşedinte al filialei judeţene USR Galaţi, organizaţie nou constituită, în condiţiile în care până acum a funcţionat doar filiala municipală. „Ieri au fost făcute alegeri pentru constituirea filialei judeţene, eu sunt noul preşedinte al filialei judeţene. Tot în această perioadă, colegul meu, Giani Toma, a preluat conducerea filialei municipale USR Galaţi”, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, Bogdan Rodeanu.

Alături de el s-a aflat senatorul USR George Dircă, acesta precizând că în viitor se vor înfiinţa şi alte filiale locale la nivelul judeţului Galaţi. „Filiala judeţeană e la început, avem grupuri de iniţiativă şi în alte oraşe din judeţ, urmând ca pe parcurs, când vom înfiinţa şi alte filiale locale, structura filialei judeţene să cuprindă în conducerea ei câte un membru din celelalte filiale locale. Conform statutului partidului, conducerea filialei se poate modifica oricând la solicitarea membrilor, au loc alegeri”, a spus Dircă.

Potrivit membrilor USR, în momentul de faţă la nivelul judeţului Galaţi formaţiunea numără circa 15 membri activi, dar potrivit lui George Dircă până acum s-au înregistrat 60 de cereri de înscriere în USR Galaţi care sunt în curs de procesare. „Porţile sunt deschise pentru toată lumea, dar asta nu înseamnă că primim pe oricine. (…) Condiţia esenţială pe care am păstrat-o, trecând peste cele legale – să aibă drept de vot, să fie cetăţean român etc – este ca până în prezent să nu mai fi făcut parte dintr-un partid politic, să nu fi avut funcţii de conducere în administraţia publică sau locală pentru că ştim că, de regulă, sunt funcţii politice şi să îşi dorească să împărtăşim aceleaşi valori”, a afirmat Dircă.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati