Deputatul PNL Antoneta Ioniţă: Singurii care nu văd incompetenţa celor ce gestionează „sănătatea” ministerului sunt parlamentarii PSD şi ALDE

* Parlamentarul a criticat “răzgândirile” Coaliţiei privind promisiunile făcute cadrelor medicale *

Deputatul PNL de Brăila, medicul Antoneta Ioniţă, care a condus o lungă perioadă UPU Brăila, a avut o intervenţie dură la adresa Coaliţiei PSD-ALDE, astăzi, în Parlament, unde s-a citit o moţiune pe Sănătate. Parlamentarul liberal a vorbit în special despre promisiunile neonorate făcute de actuala Putere personalului din sistemul sanitar.

“Vorbiţi tot timpul despre programul de guvernare cu care aţi câştigat alegerile, dar ignoraţi cu desăvârşire proiectele cuprinse în acest program, în special cele legate de resursa umană. Este cunoscut faptul că în momentul de faţă România reprezintă cel mai mare exportator de cadre medicale din  Europa şi, deşi aţi  afirmat că veţi mări salariile personalului medical începând cu anul 2017, această creştere salarială a fost amânată pentru anul 2018. Până atunci, alţi oameni competenţi din sistemul medical românesc vor alege calea străinătăţii şi mă tem că acelaşi lucru se va întâmpla şi după 2018, pentru că nimeni nu mă poate convinge că nu vom asista la o nouă răzgândire, aşa cum aţi renunţat la impozitul zero pe venit pentru medici!”, a declarat deputatul PNL.

Antoneta Ioniţă a criticat şi ingerinţa politicului în managementul sanitar, care produce efecte negative în întreg sistemul. “Descentralizarea a făcut ca numirile în sistemul sanitar de stat să  fie  decise  de  politicieni, ceea ce a dus la alterarea actului medical. Managementul de spital în sistemul sanitar de stat ne arată, cu puţine excepţii, că este o afacere cosmetizată, cu concursuri ce au câştigătorul stabilit dinainte”, a afirmat parlamentarul liberal.

Fosta şefă a UPU Brăila a încheiat spunând că problemele din Sănătate sunt atât de mari, încât ele sunt observate de toată lumea, mai puţin însă de actuala Putere. “Problemele din sănătate se văd cu ochiul liber de cadrele medicale, de pacienţi, de părinţii sau rudele acestora.  Mergeţi pe stradă şi întrebaţi românii ce părere au, şi toţi vă vor spune despre incompetenţa celor ce gestionează ‘sănătatea’ ministerului. Se pare că singurii oameni care nu văd asta sunt parlamentarii PSD şi ALDE”, a declarat deputatul PNL de Brăila Antoneta Ioniţă.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati