DESCHIDE LUMEA | Președintele CJ Galați: Un aeroport nu este un proiect imposibil (VIDEO)

După campania electorală în care gălățenii s-au ales cu tot felul de promisiuni, președintele Consiliului Județean Galați susține că unele dintre proiectele anunțate sunt nu doar oportune, dar și realizabile. Invitat la Deschide Lumea, emisiune difuzată la postul de televiziune Realiatatea TV Galați-Brăila, Costel Fotea a explicat de ce crede că înființarea unui aeroport în zona Galațiului nu este un proiect care să nu poată fi realizat.

„In clipa actuală, CJ Galați are 125 de milioane de euro investiții doar pe drumuri județene. Apoi proiectul de management integrat al deșeurilor este unul de 105 milioane de euro al Consiliului Județean. Pentru programul de apă și canal pe județul Galați este de 182 de milioane de euro. În această situație, un proiect cu un aeroport nou variază între 80 și aproape 100 de milioane de euro. Nu este o cifră fantasmagorică. (…) Rezultatele studiului de oportunitate ne îndeamnă să credem că poate fi făcut”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

El a mai precizat că în afară de faptul că suma respectivă poate fi susținută din diverse surse de finanțare – fie ele guvernamentale, fie prin parteneriate public-private, fie din bani europeni – nu poate fi ignorată utilitatea unui aeroport într-o zonă cum este Galați-Brăila.

Înregistrarea integrală a emisiunii poate fi urmărită aici:

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati