Peste 2 milioane de lei costă deszăpezirea în Brăila

* Conducerea Primăriei urmează să decidă ce va face cu zăpada strânsă de pe străzi, deoarece transportul acesteia în afara municipiului ar fi mai scump decât deszăpezirea în sine *

Prima estimare a costurilor de până acum ale deszăpezirii municipiului Brăila depășește suma de 2 milioane de lei. Primarul Marian Dragomir spune că, deși tarifele au rămas neschimbate din 2010, zilele trecute s-a lucrat cu mult mai multe utilaje decât în anii trecuți și mult mai multe ore. “Probabil vom depăși 2 milioane de lei noi. Tarifele au rămas la fel din 2010, însă au fost mult mai multe utilaje, s-a lucrat pe parcursul mai multor ore și lucrurile astea se reflectă în factura de la deszăpezire. Când  lucrezi cu peste 110 utilaje la foc continuu, se vede. Suma asta e rămasă de anul trecut, de la deszăpezire. Acum am avut cod roșu, o cantitate mare de zăpadă, s-a acționat permanent pe toate străzile, nu am avut întârzieri ale mijloacelor de transport în comun. Nu am înregistrat blocaje în trafic, ceea ce e foarte important. Noi puteam face și o deszăpezire de 1 milion de lei vechi, dar nu cred că și-o dorea nimeni pe aia”, a declarat edilul-şef.

Acesta a adăugat că, deocamdată, nu s-a luat o decizie în privința zăpezii strânse de pe marginea străzilor. Asta deoarece transportul acesteia în afara oraşului ar costa mai mult decât deszăpezirea în sine. “Vrem să nu depășim costul deszăpezirii cu cel al căratului. E o realitate și nu prea cred că e ok. Și apoi, dacă scoatem zăpada de pe o stradă, fiecare brăilean va dori să fie scoasă zăpada și de pe strada lui, ceea ce este imposibil. Vom analiza cu mare grijă, pentru că e vorba de costuri exorbitante”, a explicat primarul.

Referitor la gunoiul care nu a putut fi ridicat de operatori zilele acestea, edilul-șef a explicat că a dat dispoziție ca pe tot parcurusl zilei de astăzi să se lucreze intens în acest sens, astfel încât să nu mai existe mormane de gunoaie pe lângă ghene. “Operatorii de salubritate au fost obligați să intre de dimineață pe străzi, li s-a transmis scris. S-a deszăpezit și drumul către Muchea, pentru că mai multe zile nu s-a putut duce gunoiul la groapă, toate drumurile naționale erau blocate și nu se putea ieși din municipiu. Vom verifica ce au făcut operatorii de salubritate”, a spus primarul Marian Dragomir.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati