Deţinuţii din Penitenciarul Galaţi au devenit “cărţi vii” pentru o zi

* În loc de cărţi, gălăţenii au putut “împrumuta” câteva zeci de minute un deţinut căruia să îi pună întrebări şi să îi asculte povestea de viaţă *

2Gălăţenii care au trecut, marţi, prin Parcul Eminescu au putut afla poveştile de viaţă ale celor condamnaţi, dar şi date despre viaţa de după gratii. Penitenciarul Galaţi a deschis, pentru câteva ore, o adevărată bibliotecă vie în care cărţile au fost chiar deţinuţii. Unii  deţinuţi nu ştiu încă ce vor face la ieşirea de după gratii. Spun că acolo este foarte greu, dar au speranţă. Nicu Teodorescu, pictor de profesie, este a doua oară după gratii. Prima oară pentru o greşeală a tinereţii, spune el, un furt, când era tânăr, pe vreamea comuniştilor, iar acum pentru evaziune fiscală. Nimic nu e mai de preţ ca libertatea, spune el. Cel care i-a ascultat povestea spune că i-ar mai acorda o şansă la integrarea în societate.

Şi ceilalţi gălăţeni care au participat la acţiune s-au declarat impresionaţi de poveştile de viaţă ale celor de după gratii şi spun că, dacă deţinuţilor nu li se dă o şansă la reeducare, toată pedeapsa e în van.

Nouă deţinuţi şi-au spus povestea de viaţă în cadrul evenimentului. A fost a doua ediţie a proiectului “Biblioteca Vie”, organizat de către Penitenciarul Galaţi.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati