Dima, ALDE: Nu înțeleg cum sistemul sanitar ar putea realiza economii pe fondul atâtor lipsuri

* Dima critică Ministerul Sănătăţii pentru faptul că îi retunează bani Ministerului de Finanţe *

Candidatul ALDE Galaţi la Senatul României, Cristian Dima, critică vehement, într-un comunicat de presă, demersul Ministerului Sănătăţii de a returna sume importante de bani – presupuse “economii” – către Ministerul de Finanţe, în condiţiile în care sistemul de sănătate se confruntă cu lipsuri majore. Dima consideră chiar revoltătoare intenţia Ministerului Sănătăţii.

“Revoltător este (…) când, pe fondul atâtor lipsuri în cadrul sistemului de sănătate descoperim că ministrul sănătăţii consideră că de fapt nu suntem atât de bolnavi și că sumele alocate acestui minister sunt mai mult decât îndestulătoare, ba chiar ne mai și rămân bani. Desigur, vorbesc despre cazul prezentat de către Corneliu Florin Buicu, președinte al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților care dezvăluie un document semnat de ministrul tehnocrat al sănătăţii, document care consemnează returnarea unei sume de bani (500 milioane lei) către Ministerul de Finanțe. (…) Nu pot înțelege cum un minister poate vedea că sistemul sanitar în România s-ar putea lipsi de orice sumă alocată și cum ar putea să realizeze economii pe fondul atâtor lipsuri”, declară candidatul ALDE la Senat.

Cristian Dima aminteşte de cazurile de tuberculoză depistate în ultimele luni la Galaţi şi apreciază că acestora nu le-ar fi fost de prisos niciun ban în plus cheltuit de Ministerul Sănătăţii pentru tratament şi spitalizare. “Îmi vine greu să cred, spre exemplu, că aceste cazuri de TBC cu care s-a confruntat Galațiul în perioada recentă s-ar fi lipsit de orice sumă care ar fi asigurat un tratament eficient și condiții mai bune de spitalizare. Cu siguranţă ministrul tehnocrat nu a privit această chestiune din perspectiva zecilor de părinţi care s-au confruntat cu situația de a avea un copil internat într-un spital de stat din România, în condițiile care sunt deja foarte cunoscute. Cum a spus și colega mea, deputatul ALDE Steluța Cătăniciu, ceea ce se întâmplă este o crimă tehnocrată împotriva românilor și nu trebuie trecută cu vederea”, afirmă candidatul ALDE la Senat.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati