Dima îl atacă din nou pe Durbacă: Un personaj contestat de gălăţeni, a cărui prezenţă pe liste a generat un deficit grav de imagine și de rezultat

* Cristian Dima l-a acuzat şi pe copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, că l-a şantajat pe Călin Popescu Tăriceanu ca să-l impună pe Eugen Durbacă pe lista de candidaţi la parlamentare *

Lupta dintre cei doi copreședinți ai ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, s-a proiectat și în plan local. Într-o postare pe o rețea de socializare, Cristian Dima, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a lansat un atac la adresa senatorului Eugen Durbacă, președintele ALDE Galați. “Pentru a-l impune pe Eugen Durbacă, un personaj contestat de gălăţeni, a [cărui] prezenţă pe liste a generat un deficit grav de imagine și de rezultat pentru ALDE Galați, domnul Constantin a făcut uz de prerogativele funcției sale de copreședinte și l-a șantajat pe domnul Călin Popescu Tăriceanu, iar acesta nu a fost singurul caz la nivel naţional”, spune Dima.

Acuzația de șantaj la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu făcea referire la listele de parlamentari ALDE, propuse pentru alegerile generale. În replică, Daniel Constantin a afirmat că președintele Senatului ar fi impus pe listele ALDE persoane cu probleme penale. “Tăriceanu s-a luptat ca persoanele cu probleme penale să își găsească loc pe listele partidului”, a declarat Constantin.

În aceste condiții, se naște o întrebare legitimă: dacă au existat astfel de probleme, de ce nu au fost dezvăluite înainte de alegerile generale, astfel încât să nu mai apară în Parlamentul României persoane contestate de electorat sau cu probleme penale? În campania electorală, unul dintre comunicatele ALDE vorbea despre calitatea celor aflați pe listele de partid. “Ne prezentăm în fața electoratului cu oameni cu o vastă experiență profesională, din toate categoriile sociale. Sunt oameni cu o carte de vizită solidă, cunoscuți în mediile din care provin (…), prin intermediul cărora ALDE își arată respectul față de electorat”, se arăta în comunicatul ALDE.

Revenind la comunicatul lui Cristian Dima, acesta îi reproșează copreşedintelui Constantin declarația conform căreia nu ar fi de acord ca oamenii care au muncit și au fost corecți să fie dați afară din ALDE. În ciuda celor declarate, la Galați, după alegerile locale, doi astfel de oameni au fost excluși de pe listele de consilieri. “Eugen Durbacă i-a exclus din partid cu de la sine putere, încălcând flagrant statutul și legile în vigoare prin emiterea unor documente neconforme, în mod «democratic», pe domnul Daniel Deaconescu și pe domnul Florin Raclea, preluând forțat și funcțiile de consilier județean și respectiv local pe care aceștia le obţinuseră la alegerile locale”, scrie Dima.

Meciul politic dintre Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu are la bază lupta pentru funcția de președinte al ALDE, fiecare dintre cei doi încercând să revendice această poziție. Rămâne de văzut dacă și în plan local acest meci va fi purtat între taberele conduse de Cristian Dima (fost PLR) și Eugen Durbacă (fost PC).

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati