Directorul Gospodărire Urbană, Bogdan Ardean: Gălăţenii au motive să fie nemulțumiți

* Principala problemă a societăţii este lipsa dotărilor, utilajele fiind depăşite *

Bogdan Ardean, directorul societăţii edilitare de administrare a spaţiilor verzi – Gospodărire Urbană, recunoaşte că nemulţumirile gălăţenilor faţă de activitatea societăţii sunt fondate. “Gălăţenii au motive să fie nemulțumiți. (…) În primul rând, ne lipsesc dotările. Acestea sunt vechi, depășite, foarte multe dintre tractoare sunt în stadiul de casare. Am avut neplăcuta surpriză să mi se strice trei tractoare în același timp și sunt nouă de toate. Când ți se strică 33% din capacitatea de cărat, de evacuat (arborii căzuți la furtună – n.r.), ai o mare problemă”, a declarat Bogdan Ardean în cadrul ediţiei de luni a emisiunii “Deschide Lumea”, de la Realitatea TV Galaţi-Brăila.

Întrebat dacă nu se teme că non-performanţa într-o astfel de funcție publică îi poate bloca o ascensiune politică, Ardean a răspuns: “Mi-am asumat lucrul acesta. Am luat-o ca pe o provocare. (…) Vreau să mă implic. Consider că sunt exponentul unei generații de tineri – ca și domnul primar – care tind să aibă o altă viziune, vin cu un suflu nou. Venim din mediul privat, unde am performat în domeniu și nu venim în astfel de funcţii, cum spun unii, ‘de foame'”.

Urmaşa fostei Administraţii a Domeniului Public, Gospodărire Urbană a fost înființată în 2010 printr-o hotărâre a Consiliului Local Galaţi, care este acționarul unic al acestei societăţi. În ultimul an, Gospodărire Urbană a preluat o parte dintre atribuțiile Serviciului Public Ecosal, iar acum se ocupă de spațiul verde (atât aliniamente stradale, cât și spațiul verde din cartiere), tăierea și fasonarea arborilor, gestionarea activității în cele trei cimitire ale orașului, mobilierul urban (inclusiv stațiile de autobuz), parcări publice, Lacul Vânători şi portul de ambarcațiuni.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati