DJ 255, inundat la Pechea în urma ploii neîntrerupte

* Autorităţile monitorizează scurgerile de apă de pe versanţi, în special zona Valea Rea *

Apa acumulată de pe versanţi ca urmare a ploii torenţiale care cade fără încetare încă de dimineaţă a adus mâl şi a inundat un segment din Drumul Judeţean 255, la intrare în localitatea gălăţeană Pechea.

„Ofiţerii ISU, împreună cu reprezentanţi ai Serviciului de Gospodărirea Apelor şi voluntari din localităţile gălăţene Slobozia Conachi, Pechea şi Cuza Vodă, monitorizează, astăzi, scurgerile de apă de pe versanţi, provenite din precipitaţii. Este supravegheată în special zona denumită Valea Rea, acolo unde apa se scurge de pe versanţi către pârâul Suhu. Monitorizarea va continua cât timp va ploua. Deocamdată nu au fost raportate gospodării sau case inundate şi nici traficul rutier nu a fost oprit în zonă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, lt. col. Eugen Chiriţă.

Reamintim că cele trei localităţi monitorizate acum de ISU au fost afectate de inundaţii în perioada 10-14 octombrie 2016, când apele au intrat în circa 700 de locuinţe din 22 de localităţi gălăţene. Deşi bilanţul inudaţiilor din toamnă a arătat pagube de peste 14 milioane de lei, Guvernul nu a alocat nici acum ajutoare financiare pentru sinistraţi.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati