UPDATE: Gazul din cisterna defectă a fost eliberat în aer. DN 25 a fost redeschis, traficul feroviar a fost reluat, iar oamenii evacuaţi s-au întors acasă

UPDATE – Situaţia de urgenţă de pe DN 25, din localitatea Traian, generată de scurgerile de gaze de la o cisternă defectă care transporta GPL, s-a încheiat. Pompierii au decis să elibereze gazul în atmosferă. În urma acestei măsuri, cei 500 de locuitori din 200 de gospodării aflate în apropiere s-au putut întoarce acasă. De asemenea, traficul rutier pe DN 25 şi traficul feroviar a fost reluat.

Pompierii au amendat cu 5.000 de lei societatea Flagas din Caracal, căreia îi aparține cisterna.


* Defecţiunea a fost constatată în localitatea Traian, iar cisterna a fost dusă pe câmp *

Scurgeri de gaze de la o cisternă încărcată cu GPL pe DN 25, în localitatea Traian. Cisterna a fost scoasă de pe drumul naţional și dirijată pe o pășune, la o distanță de un kilometru de șosea și de zona locuită, accesul fiind restricționat în zonă.

500 de persoane din 200 de gospodării au fost evacuate. De asemenea, circulaţia pe DN 25 se face pe o variantă ocolitoare la indicaţia Poliţiei Rutiere, iar traficul feroviar în această zonă a fost închis.

La fața locului au ajuns două autospeciale de pompieri și acționează preventiv. Potrivit procedurilor, în asfel de cazuri se instituie o zonă de siguranță în jurul cisternei, după care se analizează posibilitatea de transvazare (trecerea combustibilului în altă cisternă) sau de purjare (eliberare controlată în atmosferă a gazelor, dacă nu se poate transvaza în condiții de siguranță combustibilul).

Sursa foto: ISU Galaţi

3416 Vizualizari 9 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati