“Doar o răsuflare”, un documentar premiat în ţară şi în străinătate, proiectat joi la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi

* Odată cu această proiecţie debutează programul KineDok, care promovează filmele documentare *

doar o rasuflare2Iubitorii genului documentar sunt invitaţi, joi, 27 aprilie, la Muzeul de Artă Vizuală, unde vor putea urmări filmul documentar “Doar o răsuflare” (România, 2016), în regia Monicăi Lăzurean-Gorgan. “«Doar o răsuflare» explorează natura profund contradictorie a iubirii în viața de familie. Reprezentând atât o călătorie inițiatică, cât și o parabolă teologică, filmul urmărește şapte ani din viața familiei Sircea din Copșa Mică, România, capturând în imagini picturale de poezie pură, încercările și necazurile lui Dobrin, ale soției sale, Lia, și ale celor trei copii. Dobrin așteaptă să se întâmple un miracol, care să o facă pe mezina familiei să se ridice din scaunul cu rotile și să poată merge. Pe măsură ce îi vedem copiii devenind adulți, suntem martori la felul în care conexiunea lui strânsă cu Dumnezeu are un impact puternic asupra relațiilor de familie”, se arată într-un comunicat al Muzeului de Artă Vizuală.

kinedok“Doar o răsuflare” a fost desemnat cel mai bun documentar românesc la Premiile Gopo 2017 și la Festivalul de Film Astra (2016) și a câștigat premiul pentru cel mai bun documentar la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo (2016).

Regizoarea Monica Lăzurean-Gorgan va fi prezentă la proiecţia filmului. Ea a absolvit Regie Film în București, în 2001, iar în 2007 a înființat „4 Proof Film” împreună cu regizorul Adrian Sitaru.

Odată cu proiecţia filmului “Doar o răsuflare”, la Muzeul de Artă Vizuală debutează KineDok, un program de distribuție alternativă de film documentar inițiat în 2015 în Cehia. Proiecţiile de film documentar de la Muzeul de Artă Vizuală din Galați vor avea loc în fiecare joi, la ora 18:00, în perioada 27 aprilie – 8 iunie și 21 septembrie – 16 noiembrie, când vor fi proiectate 16 filme documentare. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati