Doi gălăţeni, reţinuţi după ce au tâlhărit mai mulţi bătrâni. Au furat chiar şi o plasă cu fructe!

* Cei doi sunt cercetaţi pentru tâlhărie calificată, tentativă la furt calificat şi violare de domiciliu *

Doi tineri din judeţul Galaţi, cu vârste de 19 și 20 ani, bănuiți de tâlhărirea mai multor bătrâni, au fost reţinuţi de poliţiştii din comuna Rădeşti. “La data de 01 februarie 2016, ora 23.30, poliţiştii din comuna Rădești au fost sesizaţi de o femeie de 79 ani despre faptul că, în timp ce se afla la domiciliu împreună cu soțul său, două persoane necunoscute au pătruns în locuința lor și au sustras un portofel  ce conținea suma de 450 lei. Astfel, din cercetări s-a stabilit că, în timp ce se aflau în camera destinată pentru dormit, bătrânii au auzit zgomote provenite din camera alăturată, motiv pentru care bărbatul s-a dus să verifice. Intrând în bucătărie, acesta a observat doi tineri necunoscuți care căutau în proviziile sale de alimente. Tinerii au ieșit din bucătărie și l-au încuiat pe bărbat, apoi s-au dus în camera femeii de unde au sustras portofelul”, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Polițiștii au extins cercetările și au stabilt că, în aceeași seară, cei doi tineri au pătruns și în locuințele altor trei bărbaţi, cu vârste de aproximativ 80 de ani. De la prima victimă au sustras  200 lei și o plasă cu fructe, la cea de-a doua nu au găsit bani, iar la ultima locuință au fost surprinși de fiul persoanei vătămate.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată, tentativă la tâlhărie calificată, tentativă la furt calificat și violare de domiciliu.

 “În urma activităților desfășurate de polițiștii din comuna Rădești au fost identificate persoanele bănuite de comiterea infracțiunilor mai sus menționate, ca fiind doi tineri de 20 și 19 ani, din comunele Bălășești și Rădești. Față de cei doi suspecți a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Judecătoriei Târgul Bujor cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată, tentativă la tâlhărie calificată, tentativă la furt calificat și violare de domiciuliu”, a comunicat IPJ Galaţi.

Oamenii legii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi a dispunerii măsurilor legale.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati