Dosar penal pentru ucidere din culpă şi anchete administrative la Colegiul Cuza după moartea suspectă a informaticienei

* Femeia a făcut stop cardiac în şcoală, luni, la finalul unei zile aglomerate, cu examene naţionale *

notificare cercetare primita in ziua mortiiAnchete la un prestigios colegiul gălăţean, după ce  informaticiana liceului a intrat în stop cardiac  la liceu în timpul examenului de bacalaureat şi a primirii contestaţiilor la evaluarea naţională. Poliţiştii gălăţeni au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz, iar Inspectoratul Şcolar General face o anchetă administrativă. “La data de 27 iunie, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi a fost sesizat de către Spitalul de Urgenţă ‘Sf. Apostol Andrei’ cu privire la faptul că în data de 26 iunie o femeie de 43 de ani ar fi fost găsită inconştientă în incinta unei unităţi şcolare din municipiu şi a fost transportată la spital, unde a  survenit decesul. În baza acestei sesizări s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvărşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a precizat sinsp. Andreea Rogojină, de la IPJ Galaţi.

Femeia era extrem de obosită în ziua în care a decedat, fusese şi în comisia de bacalaureat la alt liceu şi se întorsese spre seară la Colegiul Cuza pentru contestaţiile la evaluarea naţională,  dar primise şi o notificare prin care era anunţată că va fi cercetată disciplinar de conducerea liceului. Pe site-urile de socializare, cunoscuţii acuză că stresul, oboseala şi supărarea au dus la acest deces timpuriu. Femeia nu era cunoscută a avea vreo boală cronică.

Ceruse recent ajutorul sindicatului pentru că era în conflict cu conducerea şcolii, după cum a precizat Adrian Andrăşescu, liderul de la Sindicatul Liber Educaţia, sindicat afiliat la Sindicatului Cadrelor libere din învăţământ. Numai că informaticiana a cerut liderului de sindicat ca această mediere între ea şi conducere să aibă loc după încheierea bacalaureatului, pentru a nu afecta procesul la liceul unde era repartizată.

Conducerea liceului regretă profund incidentul şi îl pune pe seama oboselii femeii. Iniţial, a negat că informaticiana ar fi fost cercetată disciplinar, dar există o notificare în acest sens, notificare făcută publică de colegi pe un site de socializare.

Inspectoratul Şcolar General a deschis o anchetă administrativă în acest caz, iar inspectorul şcolar general Mioara Enache admite că la Colegiu au mai existat disensiuni între conducere şi cadrele didactice.

O anchetă vor face şi inspectorii de muncă deoarece femeia a intrat în stop cardiac la locul de muncă.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati