A doua zi consecutivă de protest la Palatul Justiţiei din Galaţi: Magistraţii şi-au întrerupt activitatea

* Judecătorii, dar şi procurorii şi avocaţii, condamnă modificările propuse la legile justiţiei *

Câteva zeci de magistraţi ai Curţii de Apel, Tribunalului şi Judecătoriei Galaţi, au protestat, marţi, pentru a doua zi consecutiv, pe treptele Palatului Justiţiei, nemulţumiţi de modificarea legilor justiţiei. Magistraţii nu au purtat robe, nu au scandat şi nu au afişat banere. Protestul a durat 30 de minute, între orele 12:00 şi 12:30.

Dacă magistraţii au fost tăcuţi, avocaţii au explicat, din nou, de ce demersul este unul necesar. “Propunerile de modificare ale celor două coduri şi ale legilor justiţiei sunt exagerate şi ajungeam la concluzia că în prezent se pare că drepturile inculpatului sunt mai mari, mai profunde şi mai liber exercitate decât ale victimei. Îngrijorarea cred că este una publică şi se manifestă şi în rândul avocaţilor. Adică, noi, ca voci singulare şi nefiind o instituţie de stat, cred că ar trebui să spunem cu glas răspicat că aceste modificări la care se lucrează nu justifică în nici un fel actuala realitate. Se exagerează foarte mult”, a declarat avocatul Gigel Potrivitu.

Pe durata protestului judecătorilor, activitatea instanţelor gălăţene a fost blocată. Preşedintele Tribunalului Galaţi, judecătorul Rober Florea, a precizat însă că şi azi, ca şi ieri, magistraţii şi-au prelungit programul de lucru cu 30 de minute, până la 16:30.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati