Dr. Bogdan Minescu, PNL: Trebuie să plătim cadrele medicale mult mai bine decât o facem acum

* Liberalul susţine că salariile mici sunt cauza depopulării sistemului sanitar românesc *

Depopularea este principala problemă a sistemului de sănătate din România, din care medicii pleacă pe capete, a declarat, luni, în cadrul unei emisiuni electorale de la Realitatea TV Galaţi-Brăila, medicul cardiolog Bogdan Minescu, şeful Secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean din Brăila. Minescu, ce candidează pentru un loc în Camera Deputaţilor de pe poziţia a treia a listei PNL Brăila, susţine că singura soluţie viabilă pentru a stopa exodul cadrelor medicale este majorarea salariilor din sistem.

“Principala problemă din sistemul sanitar, în momentul de față, e depopularea. Pleacă foarte multe cadre medicale în afara țării. Motivul e simplu: salariul e de şase-şapte ori mai mare, în funcție de specializare. Cât timp salariile din sistemul sanitar sunt privite la grămadă cu celelalte sectoare, lucrurile vor merge ca înainte. Nu toată lumea e de acord cu ceea ce spun, numai că trebuie să conștientizam că persoanele din sistemul sanitar pot pleca oricând să lucreze în străinătate pe un salariu mult mai mare. Trebuie să fim realiști și să spunem despre acest sistem sanitar, dacă vrem să-l avem în continuare, trebuie să plătim mult mai bine decât o facem acum (…). Mi-aduc aminte că eram în Cehoslovacia prin 1992 și era o grevă generală pentru că voiau ca doctorii lor să aibă 1.200 de dolari pe lună. În 1992!”, a afirmat dr. Bogdan Minescu.

Liberalul a vorbit şi despre oportunitatea construirii unui spital regional în zona Galați-Brăila, subliniind că, deşi un asemenea proiect este binevenit, trebuie avută în vedere tocmai criza de personal din sănătate. “E foarte bine să se construiască cât mai mult spitale. Dar eu întreb: cu ce medici populam aceste spitale? Cu cei care lucrează în spitalele actuale? Și cu astea ce facem, că alții nu-s?! Vrând-nevrând, ăștia-s doctorii care lucrează în România (…). Eu sunt mai pragmatic. Hai să vedem ce bază umană avem, ce profesioniști avem în sănătate. Nu este așa de simplu! Da, un spital regional trebuie să fie foarte bine dotat, dar are nevoie de medici doxaţi din punct de vedere al meseriei lor”, a declarat, la Realitatea TV Galaţi-Brăila, liberalul Bogdan Minescu.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati