“Dragnea confundă Guvernul cu privata din fundul curții și miniștrii cu coceni de porumb”. Reacţii la decizia PSD-ALDE de a-şi distruge Guvernul

* Politicienii din Galaţi şi Brăila comentează decizia Coaliţiei guvernamentale PSD-ALDE de a depune moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern, condus de Sorin Grindeanu *

Alexandru Dănăilă, președinte PNL Brăila: “PSD-iştii au început să se bată între ei”

“În lipsa unei opoziții reale, PSD-iştii au început să se bată între ei. Nu m-ar fi deranjat absolut deloc, dar, din nefericire, această criză generată în interiorul coaliției de guvernare afectează atât viața românilor, cât și imaginea României în exterior. Este clar, la mijloc este doar dorința de putere a lui Liviu Dragnea, un politician mânat de ambiții uriașe, care simte că poziția sa în PSD devine din ce în ce mai șubredă. Să nu uităm de rezultatele slabe obținute de PSD la alegerile de săptămâna trecută. Au pierdut la Viziru (Brăila), în condițiile în care Liviu Dragnea și oamenii din jurul său au participat activ la campania electorală. Acest meci din interiorul coaliției de guvernământ nu are de-a face cu programul de guvernare, ci este un război fratricid pentru putere politică. O putere care, iată – o spune premierul – se dorește apropiată de Rusia. Sper că politicienii social-democrați vor înțelege nevoia României de a-și consolida poziția pe care o deține în actuala configurație euro-atlantică”, a declarat liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă.

George Edward Dîrcă, senator USR Galați: “Este anormal să anulezi încrederea în propriul Guvern”

„Dinamitarea propriului Guvern instalat în urmă cu doar șase luni de către Coaliția PSD-ALDE reliefează motive clare de îngrijorare pentru cetăţenii români și ridică inevitabil întrebări de ordin tehnic, dar mai ales al intereselor anumitor lideri din cadrul Coaliției. Dacă din punct de vedere politic este anormal să suspenzi sau să anulezi încrederea în propriul Guvern, din perspectivă economică, această decizie a conducerii PSD afectează în mod direct interesele cetăţenilor, entităţilor economice locale și internaționale care operează în România. (…) Considerăm că decizia de astăzi fracturează într-un mod grav stabilitatea și predictibilitatea României pe plan internațional, iar pe plan intern demonstrează încă o dată caracterul nedemocratic în care acţionează liderii PSD-ALDE în propria organizație și care afectează întreaga ţară”, a afirmat senatorul USR de Galaţi George Dîrcă.

Vasile Varga, deputat PNL Brăila: “Este un adevărat circ!”

“Guvernul a fost votat de Parlamentul României. Nu poți să vii cu câțiva oameni din CEX PSD și să-l schimbi. Ceea ce se întâmplă acum este un adevărat circ! Să desființezi Guvernul pe care l-ai mandatat, după ce-l lăudaseși cu o lună înainte, să ceri miniștrilor să semneze demișii în alb, să nu vrei să faci o analiză pertinentă asupra activității premierului, dar să lași două doamne social-democrate să-l atace pe posturile de televiziune… e ceva de neimaginat. Sunt sigur că președintele Iohannis va fi factorul de echilibru prin soluțiile constituționale pe care le va propune. Noi, liberalii, suntem pregătiți pentru orice scenariu, inclusiv pentru alegeri anticipate”, a spus deputatul PNL de Brăila Vasile Varga.

Antoneta Ioniţă, deputat PNL Brăila: “Din nou, după OUG 13, România este în atenția scenei internaţionale”

“În aceste zile asistăm în România la o criză politică fără precedent, de care se fac direct răspunzători liderii PSD, în frunte cu Liviu Dragnea. Aceștia nu țin cont de faptul că suntem în timpul examenului de bacalaureat, că urmează examenul de capacitate pentru absolvenții de gimnaziu, că suntem în plină epidemie de rujeolă soldată cu decese, că sunt nemulțumiri în rândurile salariaților. Dând dovadă de minciună și ipocrizie, total dezinteresați fată de actul de guvernare, doar servindu-și propriile interese, PSD și ALDE s-au făcut astfel, după nici şase luni de guvernare, de râs în fața propriilor alegători și simpatizanți. (…) Din nou, ca și în luna ianuarie – odată cu celebra OUG 13 – România este în atenția întregii scene internaționale. În aceste şase luni de guvernare PSD-ALDE, doar președintele Klaus Iohannis a fost cel care a apărat interesele României. PSD și ALDE au demonstrat că, în realitate, sunt dezinteresați de actul de guvernare și că sunt interesați doar de putere și de folosirea acesteia în interes personal și de grup”, a declarat deputatul PNL de Brăila Antoneta Ioniţă.

George Stângă, președinte PNL Galați: “Dragnea vrea toată puterea pentru a transforma România într-un Teleorman mai mare”

“Premierul Grindeanu, într-un act de dizidenţă fată de conducerea PSD, a recunoscut ceea ce noi, cei din PNL, am spus încă din momentul în care Dragnea a ajuns președinte al PSD: vrea toată puterea în stat pentru a transforma România într-un Teleorman mai mare. (…) Pentru propriul interes, pentru propriile orgolii și ambiții, dar mai ales pentru a deține întreaga putere, Dragnea a ales să arunce România în haos. Împreună cu Tăriceanu, ce acţionează strict la comanda sa, au creat o criză guvernamentală din nimic, mânați doar de dorința de putere. (…) Ca membru al PNL, nu pot decât să constat ridicolul situației și să cer liderilor coaliției de guvernământ să acționeze în interesul cetăţenilor. Ați fost votați, aveți majoritate, atunci guvernați, nu vă bateți joc de ţară!”, a afirmat liderul PNL Galaţi, senatorul George Stângă.

Cătălin Cristache, deputat PMP Galați: “Dragnea confundă Guvernul cu privata din fundul curţii”

“Nu este prima dată când PSD confundă actul de guvernare cu crizele de interese personale. Nu este prima dată când Dragnea confundă Guvernul cu privata din fundul curții și miniștrii cu coceni de porumb. Cred că e vremea ca PSD să treacă la decizii serioase de reformare a propriului partid. Au devenit un partid condus de țațe și golani. Abia după ce rezolvă problema asta pot vorbi serios de programe de guvernare. Vă imaginați o catedrală în care zdrăngăne un țambal și fumegă un grătar cu mici? Cam așa arată România lui Dragnea”, a spus deputatul PMP de Galaţi Cătălin Cristache.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati