Dragomir: Containerele sunt goale și gunoiul este depozitat alături pentru că sunt unii mai puturoși

* Primarul Brăilei spune că, în ciuda incendierilor din ultimele zile, va continua procedura de înlocuire a tuturor tomberoanelor din oraș cu module de colectare selectivă a gunoiului *

Municipalitatea brăileană nu se lasă descurajată nici de vandalizarea recentă a mai multor module de colectare selectivă și nici de atitudinea brăilenilor, care continuă să ignore aceste noi puncte gospodărești și aruncă gunoiul pe jos, și spune că va continua procedura de înlocuire a tuturor tomberoanelor din oraș cu astfel de module.

Primarul Marian Dragomir afirmă că, deși a fost extrem de supărat de incedierea modulelor, faptul că Poliția a reușit să identifice și să rețină câteva dintre persoanele vinovate îi dă speranță că, în curând, cei tentați să mai facă asta se vor opri. “Persoanele prinse sunt reținute în momentul de față. Dacă atât au considerat ei că pot face pentru a ne bloca, eu anunț public faptul că Primăria municipiului Brăila nu se va împiedica de acest lucru. Noi trebuie să ne civilizăm cu toții și să înțelegem că nu mai putem să păstrăm acele containere fără capace, din care se vedea gunoiul, pe care unii le răscoleau, în care se urcau câinii sau pisicile, trebuie să ne modernizăm. Acesta este viitorul peste tot”, a comentat Dragomir, referindu-se la persoanele, în general fără adăpost, care se ocupă cu strângerea PET-urilor din gunoaie și cu comercializarea lor și care au fost bănuite încă de la început de incendierea modulelor.

Edilul șef a avut un comentariu și la adresa brăilenilor prea ”leneși” să ridice capacul modulelor și să arunce gunoiul înăuntru. ”Încă mai sunt persoane în municipiul Brăila care nu au învățat că gunoiul se pune într-o pungă și punga respectivă se aruncă în modulul respectiv. Ei se duc și aruncă gunoiul cu găleata și atunci este normal ca acele containere să fie murdărite. Dar cei de la firma de salubritate au dispoziție să le curețe la aproximativ 10-11 zile, prin rotație, pe toate. În perioada următoare vom analiza și ceea ce înseamnă acele gunoaie care se depozitează lângă module, deoarece le-am văzut și eu. Niciodată n-o să încapă un scaun sau o canapea într-un modul modern, la fel cum nu încăpeau nici în vechile containere. De asemenea, foarte multe dintre containerele respective sunt goale, iar gunoiul este depozitat alături pentru că mai sunt unii dintre noi mai puturoși, mai leneși, care nu ridică acel capac ca să depoziteze gunoiul acolo sau nu rup o lădiță în două ca să intre în containerul respectiv”, a declarat primarul.

Dragomir a adăugat că nu vor fi montate camere de supraveghere la fiecare modul de colectare selectivă pentru că ar fi aberant. “Noi n-o să putem să montăm aproximativ 400 de camere video ca să fie una la fiecare punct de colectare a gunoiului. Și eu vă spun că este penibil ca într-un municipiu să ajungem să punem camere de filmat la punctele de colectare selectivă a gunoiului. Eu cred că prioritatea noastră este să punem camere de filmat în intersecții, în anumite zone unde trebuie să asigurăm siguranța cetățeanului, nu la punctele de colectare a gunoiului”, a declarat primarul Brăilei.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati