UPDATE: Şcolile din judeţul Brăila rămân închise luni şi marţi

UPDATE – Elevii din judeţul Brăila stau acasă două zile în plus, din cauza viscolului. Comandamentul pentru Situații de Urgență Brăila a decis ca luni şi marţi să nu se înveţe.

La această oră, şapte sectoare de drumuri judeţene sunt blocate şi se lucrează pentru redeschiderea acestora, iar o singură localitate din judeţ mai este nealimentată cu energie electrică.


* Forţele de intervenţie au avut o misiune grea, noaptea trecută, când au intervenit pentru salvarea mai multor persoane rămase blocate cu maşinile pe drumurile înzăpezite din judeţ *

Circulaţia pe drumurile naţionale din judeţul Brăila a fost reluată astfel: pe DN 21 Brăila-Bărăganu se circulă în condiții de iarnă; pe DN 2 Brăila-Buzău se circulă dirijat, în grupuri, cu utilaje de deszăpezire în față; pe DN 22, spre Rm. Sărat, este în vigoare o restricţie de tonaj ce vizează autovehiculele mai grele de 7,5 tone; iar pe DN 23, spre Vrancea, pe DN 22B, spre Galaţi, şi pe digul Brăila-Galaţi se virculă în condiții de iarnă.

Utilajele de deszăpezire lucrează intens pentru curățarea sulurilor de zăpadă care, în unele zone, ajung și la trei metri înălțime.

31 de localități din judeţ sunt, în continuare, fără curent electric.

Oameni salvaţi de pe drumurile acoperite cu zăpadă

Un microbuz cu şapte persoane, rămas blocat azi-noapte pe drumul dintre Romanu și Găvani, a fost adus în siguranță în localitatea Romanu. Alt microbuz, cu 12 persoane, rămas blocat la ieșirea din Tufeşti, a fost adus în siguranță la Primăria Gropeni.

De asemenea, forțele de intervenție au lucrat pentru salvarea unor persoane blocate în două autovehicule pe DJ 212, în apropierea localităţii Chiscani. La operaţiune au participat trei persoane cu o autofreză din cadrul ISU. La orele 01:04, persoanele au fost deblocate cu autovehiculele proprii şi s-au deplasat către municipiul Brăila în siguranţă.

S-a mai intervenit și pentru deblocarea unui autoturism cu două persoane, rămas blocat pe DE 584, la intersecție cu DJ 255A. În misiune au fost utilizate un utilaj de la SDN și un utilaj de la CLSU Unirea. Din cauza viscolului puternic, a vizibilităţii zero şi a cantităţii mari de zăpadă, utilajele s-au deplasat foarte greu, însă au reuşit să deblocheze persoanele.

Pacienţi aduşi în siguranţă la spitale

În cursul zilei de ieri, un bărbat în vârstă de 50 ani, din localitatea Salcia Tudor, care acuza melenă și dureri abdominale, a fost preluat de către un echipaj SAJ, ajutat de un utilaj de deszăpezire și o şenilată ISU. La orele 17:16, pacientul a fost predat la UPU Brăila.

O femeie de 73 ani, din localitatea Surdila Găiseanca, care acuza retenție urinară, a fost preluată de către un echipaj SAJ ajutat de un echipaj ISU cu şenilată. La orele 14:00, pacienta a fost predată la Spitalul Făurei.

O altă femeie, în vârstă de 28 ani, din localitatea Salcia Tudor, care era gravidă, a fost preluată de către un echipaj SAJ ajutat de un echipaj ISU cu şenilată. La orele 15:18, pacienta a fost predată la Spitalul Făurei.

Un bărbat de 35 ani, din localitatea Surdila Greci, care acuza degerături, a fost preluat de către un echipaj SAJ ajutat de un echipaj ISU cu şenilată. La orele 16:13, pacientul a fost predat la Spitalul Făurei.

Un copil în vârstă de 8 ani, din localitatea Spiru Haret, comuna Berteştii de Jos, care acuza febră și vărsături, a fost preluat și transportat la Centrul de Permanenţă din orașul Însurăţei, unde a fost predat la orele 23:40, pacientul aflându-se sub supravegherea medicală a medicului de gardă din Centru.

Un copil în vârstă de 8 ani, din localitatea Latinu, comuna Măxineni, care acuza febră, vărsături şi dureri abdominale, a fost preluat de către echipajul SMURD din cadru ISU și a fost predat la UPU Brăila la orele 23:43.

În această dimineață, bărbatul cu degerături, un bărbat cu sondă urinară și gravida de 28 de ani au fost aduși la Brăila cu o autospecială pentru transport victime multiple. Cu toții sunt acum în afara oricărui pericol.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati