DSP Galați a cerut suplimentarea dozelor de vaccin antigripal

* DSP i-a cerut Ministerului Sănătății încă 1.300 de doze de vaccin antigripal, conform solicitărilor ferme făcute de către medicii de familie din județ *

În județul Galați au fost trimise, la începutul acestui sezon rece, peste 44.000 de doze de vaccin antigripal, dar la medicii de familie mai sunt acum doar câteva sute de doze. Ținând cont că numărul persoanelor decedate din cauza gripei în Galați a ajuns la trei și că vaccinarea antigripală este cea mai eficientă cale de protecție împotriva virusului, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați i-a cerut Ministerului Sănătății suplimentarea dozelor alocate județului nostru.

,,În acest moment, la medicii de familie din teritoriu mai erau 280 de doze vaccin antigripal. Ținând cont de situația actuală, Direcția de Sănătate Publică a făcut deja solicitare către Ministerul Sănătății pentru a primi peste 1.300 de doze de vaccin antigripal, conform solicitărilor ferme făcute de către medicii de familie“, a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galați.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati