Dublă anchetă la o şcoală din Galaţi: Mama unei eleve îl acuză pe director că i-a bătut fiica

* Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Poliţia au demarat anchete separate în acest caz *

mama elevei batuteAcuzaţii de agresiune, dar şi tente de scandal sexual la  o şcoală din Galaţi. Totul a pornit de la reclamaţiile făcute de mama unei eleve de clasa a VII-a. Maria Peglau spune că fiica ei a fost bătută la şcoală chiar de către directorul şcolii, profesor care predă istoria şi educaţia civică. Confruntat de mamă, care i-a cerut socoteală directorului pentru bătaie, acesta i-ar fi spus mamei că  fiica ei a făcut sex la şcoală, dar nu a recunoscut agresiunea. Mama elevei susţine că directorul a mai lovit şi alţi copii. În plus, odată a pus nota 2 tuturor din clasă deoarece ei nu aveau portofoliul la istorie, chit că nu aveau atunci Istoria. Apoi ar fi anulat notele, fapt pe care directorul îl recunoaşte. Un certificat medico-legal atestă o posibilă agresiune comisă asupra elevei pe data de 8 iunie.

Florin Cernat, directorul şcolii acuzat de lovire, neagă fapta şi spune că, de fapt, eleva s-a împiedicat şi a căzut peste o bancă, în timp ce intrase în trombă în clasă. El doar ar fi ajutat-o să se ridice.  Directorul mai spune şi că el crede că totul i se trage de la faptul că, în aprilie, când mama fetei bătute a reclamat o infracţiune sexuală ce ar fi fost săvârşită asupra fiicei sale, faptă nedovedită, el nu a luat alte măsuri. Admite că elevei i s-a scăzut nota la purtare pentru că a întreţinut relaţii sexuale, deşi nu ştia clar dacă la şcoală sau nu.

Mama fetei care a depus plângerea de lovire susţine că fiica ei a fost şantajată să facă sex de un coleg, dar acest caz este cercetat şi s-au luat alte măsuri. Nu a fost vorba de viol şi fiica ei nu a făcut sex la şcoală. În continuare vrea să ştie de ce i-a fost lovită fiica.

Inspectoratul Şcolar a deschis o anchetă şi chiar în această zi Doiniţa Popa, inspector general adjunct ISJ Galaţi,  spune că se vor audia toate părţile implicate şi se vor lua măsuri.

Poliţiştii gălăţeni fac şi ei cercetări pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe. Rămâne de văzut ce vor decide cei care fac anchete în acest caz deja extrem de complicat.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati