Dublu vernisaj la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi

* Două expoziţii vor fi vernisate la sfârşitul acestei săptămâni *

Muzeul de Artă Vizuală din Galați invită iubitorii de frumos la două expoziţii: “Cinci ori cinci” și “Ex-Libris Brâncuși”. Dublul vernisaj va avea loc vineri, 8 septembrie, la ora 18:00.

Expoziția “Cinci ori cinci” îi reunește pe Marius BARB(one) – pictor, profesor în cadrul Universității Naționale de Arte din București, doctor în Arte Vizuale, președinte al Filialei Pictură București din cadrul U.A.P. România; ZuZu CARATĂNASE – gravor, desenator, cadru didactic universitar, doctor în Arte Plastice și Decorative, curator de artă contemporană, membru în Comisia Națională a Monumentelor de For Public din cadrul Ministerului Culturii; Gheorghe DICAN – pictor, muzeograf, vicepreședinte U.A.P. România, expert al Ministerului Culturii în bunuri cu semnificație artistică, curator de artă contemporană; Ovidiu IONESCU – ceramist, profesor în cadrul Universității Naționale de Arte din București, doctor în Arte Vizuale, membru în Comisia de Onoare și Arbitraj din cadrul U.A.P. România și Florin STOICIU – gravor, desenator, pictor, profesor în cadrul Universității Naționale de Arte din București și în cadrul Universității “Ovidius” din Constanța, doctor în Arte Vizuale, membru în Consiliul Director al Filialei Grafică București din cadrul U.A.P. România.

Cei cinci creatori vor prezenta publicului gălățean o expoziție de artă plastică ce va cuprinde 25 de lucrări de pictură, gravură sau ceramică, fiecare artist participant având pe simeze câte cinci creații. Artiștii sunt membri ai grupului “OKTO”, alcătuit din personalități din elita artei contemporane românești, anul acesta grupului fiindu-i decernat Premiul Ministerului Culturii.

Expoziția “Ex-Libris Brâncuși” este un tribut adus lui Constantin Brâncuşi şi are o modalitate de expunere mai puțin obișnuită: lucrările sunt aşezate pe pardoseală, astfel încât pot fi privite doar aplecându-te asupra lor. Ideea realizării acestei expoziţii îi aparţine artistului Florin Stoiciu și reunește aproape 200 lucrări ale artiştilor plastici, studenţi, profesori, academicieni. Organizată sub înaltul patronaj al Comisiei Naționale a României UNESCO, expoziția a fost prezentată prima dată în Constanța, în 2016, fiind apoi itinerată în mai multe orașe din România, dar și în Grecia, Bulgaria sau Turcia.

Vernisajul se va bucura de prezența celor cinci artiști expozanți.

 

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati