Duceau “sclavi” în Italia şi câştigau de pe urma lor. Au fost reţinuţi după ce au făcut 100.000 de euro

* Oamenii legii estimează că vinovaţii ar fi exploatat astfel mai bine de 100 de persoane *

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. au descins la patru bărbaţi, bănuiţi că ar fi exploatat prin muncă, în Italia, peste 100 de persoane. Doi dintre ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore. “La data de 30 august a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii  D.I.I.C.O.T. – S.T. Galaţi au efectuat 4 percheziţii la locuinţele a 4 bărbaţi din comuna Băleni, judeţul Galaţi. Aceştia sunt bănuiţi de trafic de persoane, exploatate prin muncă în Italia. Ieri, doi dintre ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Galaţi, cu propunerea de arestare preventivă”, au anunţat poliţiştii.

Ancheta a relevat că, în perioada 2009-2016, cei patru bărbaţi ar fi racolat peste 100 de victime, pe care le-ar fi transportat în Italia, predându-le unor cetăţeni italieni, pentru a fi exploatate prin muncă. Cei patru le-ar fi promis iniţial victimelor un salariu de 1.000 de euro lunar, pentru a munci la ferme agricole din Italia, prezentându-le alte condiţii decât cele reale, referitoare la cazare sau durata legală a zilei de muncă. În realitate, victimele nu puteau pleca benevol de la locurile de muncă şi nu puteau lua contact direct cu angajatorii.

De la fiecare victimă, cei patru ar fi încasat 150 de euro lunar, pentru întreaga perioadă în care victimele lucrau în Italia, drept comision pentru faptul că le-a fost găsit un loc de muncă. Bărbaţii ar fi obţinut în acest mod peste 100.000 de euro.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati