Dunărea a depășit cota de atenție!

Dunărea a crescut cu 12 cm și a atins 572 de cm, depășind cota de atenție de 560 cm înregistrată ieri. Militarii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență monitorizează malul drept și avertizează operatorii comerciali de posibilitatea ca în zilele următoare să declanșeze planul propiu de apărare contra inundațiilor.

,, Agenții economici de la Dunăre au fost controlați de cadrele ISU, verificați dacă au material de prima intervenție în caz de inundație și  au fost înștiințați că în orice moment pot pune în aplicare planul de apărare propriu împotriva inundațiilor. S-a  atins astăzi  cota de 572 de cm, cu plus 12 cm peste cota de atenție,  și  așteptăm un vârf de viitură în următoarele 2 zile. Suntem pregățiți, monitorizăm creșterile cotelor fluviului Dunărea”, a precizat lt.col. Eugen Chiriță, ISU Galați.

Apa a inundat câteva terase ale restaurantelor de pe malul Dunării dar administratorii sunt obișnuiți cu așa ceva. ,, Am închis terasa, deja, este apă, cred că o să o mai ținem închisă câteva zile și apoi sperăm să redeschidem, astea sunt riscurile pe care ți le asumi când ești pe malul Dunării”, a precizat Sorin Pavel, administrator restaurant. La Trecere bac, o parte a zonei destinate pasagerilor este inundată. În plus , pentru ca mașinile să nu treacă prin apă, până la bac s-a ridicat pasarela de apă adâncă. Deocamda, însă, creșterea nivelului Dunării nu a adus după sine restricții de circulație pe Dunăre.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati