După o reamenajare de 3 milioane de euro, Grădina Zoologică de la Galaţi mai are nevoie de 100.000 de euro pentru „mobilarea” cuştii maimuţelor

* Conducerea CJ Galaţi încearcă să caute noi surse de finanţare pentru a duce treaba la capăt *

La Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele, închisă în anul 2011 pentru reamenajare şi redeschisă publicului în august 2015, maimuţele încă nu au apărut. Există o cuşcă pentru ele, dar… cam atât. Trei milioane de euro a costat proiectul de reamenajare şi, din aceşti bani, peste 500.000 de euro au fost alocaţi pentru patru cuşti şi pentru o clădire care poate adăposti minimum 20 de maimuţe. În ciuda investiţiei, cuştile au rămas goale. Şi asta deaorece mai trebuie încă 100.000 de euro pentru amenajarea ambientală. Din aceşti bani ar trebui achiziţionaţi palmieri, liane, dar şi multe alte lucruri specifice mediului natural în care cresc micuţele animale.

Actuala conducere a Consiliului Judeţean Galaţi, în subordinea căruia se află Gradina Zoo, încearcă să facă rost de bani – fie din finanţări externe, fie din bugetul propriu – pentru a duce la bun sfârşit proiectul.

Conducerea Grădinii Zoologice crede că, după ce vor aduce maimuţe, numărul vizitatorilor, care a crescut considerabil faţă de perioada de dinainte de reabilitare, va fi mult mai mare decât în prezent.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati