Durbacă îi răspunde lui Dima: Dacă prezența mea pe listă ar fi fost un deficit, nu ieșeam deputat

* Durbacă afirmă că este acuzat pe nedrept şi în privinţa excluderii din partid a doi membri, precizând că instanţa de judecată i-a dat deja dreptate într-unul dintre cazuri *

Apropiatele alegeri pentru desemnarea președintelui ALDE au generat un război al acuzațiilor între cei doi copreședinți, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin. Tăriceanu l-a acuzat pe Constantin de șantaj, în timp ce vicepremierul i-a replicat, spunând că liderul Senatului a pus penali pe lista de partid și că reprezintă interesele personale și ale unui grup restrâns de influență.

Odată pornit, acest meci s-a extins și către filială gălățeană ALDE. Cristian Dima, președintele executiv, s-a lansat într-un șir de acuzații la adresa liderului local, Eugen Durbacă, despre care a spus că “e un personaj contestat de gălăţeni, a cărui prezență pe liste a generat un deficit grav de imagine și de rezultat pentru ALDE Galaţi”.

Acuzele nu au rămas fără răspuns. Într-o intervenţie telefonică, marţi seară, la Realitatea TV Galaţi-Brăila, deputatul Eugen Durbacă l-a contrazis pe Cristian Dima. “Dacă prezența mea pe listă ar fi fost un deficit, nu ieșeam deputat. Am fost primar două mandate, președinte (de Consiliu Judeţean – n.r.) un mandat, vicepreședinte un mandat, senator un mandat. (…) Poate să fie deficit de imagine? E părerea dânsului. Depinde ce-l mână să spună așa ceva, probabil are vreun interes. (…) Afirmațiile dânsului nu bat cu realitatea”, a declarat Durbacă la Realitatea TV Galaţi-Brăila.

Durbacă: Instanţa mi-a dat dreptate

Răspunzând acuzației lansate de Cristian Dima conform căreia liderul gălățean ALDE i-ar fi exclus din partid pe Daniel Deaconescu și pe Florin Raclea încălcând statutul și legile în vigoare, Eugen Durbacă a declarat: “Din moment ce am câștigat definitiv în instanță cu domnul Raclea, înseamnă că am avut dreptate, nu? Instanța mi-a dat dreptate, de fapt, nu mie, ci partidului”.

Florin Raclea, unul dintre cei excluși, a confirmat că a pierdut în instanță acțiunea de contestare depusă împotriva hotărârii Consiliului Local, spunând că a rămas pe rol acțiunea depusă de Daniel Deaconescu. Curios este că liderul Călin Popescu Tăriceanu, citat de Tribunalul Galați, a confirmat, printr-o adresă datată februarie 2017, prezența lui Florin Raclea în Biroul Executiv Județean, pe poziția de vicepreședinte, și în Biroul Politic Teritorial, în poziţia de secretar coordonator. Aceste funcții nu puteau fi obținute decât dacă Raclea era membru ALDE. Ori, decizia de excludere a venit imediat după alegerile locale din 2016.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati