Elev de la Racoviță, cu arsuri în spital după un experiment nereușit în camera de cămin

* Incidentul a avut loc în internatul de la Pedagogic, acolo unde este cazat elevul *

Experiment riscant cu urmări grave. Un elev de 15 ani din clasa a IX-a de la Liceul Teoretic “Emil Racovită” din Galați a ajuns la spital cu arsuri după ce a vrut să facă un experiment în camera de cămin. Elevul, de loc din Schela, a dat foc unei bucăți de brânză topită peste care a turnat spirt. A luat foc instantaneu. Pedagogul de serviciu a sunat imediat la 112 și un echipaj SMURD a intervenit, iar elevul a fost transportat la Spitalul de Copii.

“A suferit deja două intervenții chirurgicale. Va mai rămâne internat. Are arsuri de gradul II pe 25% din corp, pe torace, pe spate în partea cervicală și pe brațe”, a precizat dr. Silvia Constantin Dinescu, medic ATI la Spitalul de Copii Galați.

Andra Ionescu, directoarea Colegiului Naţional “Costache Negri” (fostul Liceu Pedagogic), în internatul căruia a avut loc incidentul, povestește că, în urma anchetei făcute, a reieșit că elevul a vrut să experimenteze cum arde brânza topită cu spirt. Cum sunt numeroase astfel de experimente pe internet, prin care se arată dacă alimentele au sau nu plastic în ele, cel mai probabil de acolo s-a și inspirat elevul.

Mariana Moraru, profesoara de chimie la clasa unde învăță elevul, în cadrul Liceului “Emil Racoviță”, spune că elevului nu îi putea veni în nici un caz ideea de la ore deoarece nu studiau așa ceva și nici nu au ajuns la etapa experimentelor.

Directoarea liceului unde învață elevul, Delia Humelnicu, spune că a luat imediat legătura cu părinții băiatului. Acum, prioritatea tuturor este ca elevul să se facă sănătos, iar conducerea liceului ia în calcul inclusiv un ajutor financiar.

vlcsnap-2018-02-23-13h56m32s22

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati