Eutanasierea câinilor fără stăpân din municipiul Brăila, blocată chiar de medicii veterinari

* Primarul spune că aceștia i-au recunoscut că au fost supuși la presiuni și că au cedat *

Activitatea de eutanasiere a câinilor fără stăpân din Brăila este blocată de refuzul medicilor veterinari de a efectua procedurile respective. Edilul șef Marian Dragomir a dezvăluit că cei doi medici cu care SUPAGL avea contract l-au anunțat că s-au făcut presiuni asupra lor și că preferă să renunțe.

“Continuăm să ridicăm câini din municipiu. Avem contracte cu doi medici, dar când au trebuit să efectueze eutanasierile, medicii au refuzat, menționând că li s-a sugerat sau poate au fost amenințați, iar dânșii fiind mai emotivi au cedat și au refuzat punerea în practică a contractului. Au fost supuși la mai multe presiuni. Acest contract a fost bun atât timp cât nu au avut și o decizie radicală, iar în momentul în care au trebuit să pună în aplicare măsurile stabilite, au fugit”, a declarat primarul.

Până în acest moment nu a fost eutanasiat niciun câine dintre cei programați, mulţi fiind adoptați, iar ceilalţi fiind salvati de la moarte tocmai de refuzul veterinarilor de a pune în practică procedurile legale în vigoare.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati