Evaluări, astăzi, la Spitalul Judeţean din Galaţi pentru instalarea unui accelerator liniar de particule folosit în radioterapie

* Investiţia este de peste 4 milioane de euro şi de ea vor beneficia bolnavii de cancer din zonă *

Bolnavii de cancer din judeţul Galaţi se vor putea trata la standarde moderne la Galaţi şi nu vor mai fi nevoiţi să meargă în alte centre medicale, a declarat, astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, în timpul unei vizite de lucru la Spitalul Judeţean.

“Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, domnul Costel Fotea, a fost astăzi prezent la evaluarea spaţiilor şi a parametrilor tehnici din cadrul Secţiei de Radioterapie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi, pentru instalarea unui accelerator liniar de particule. Evaluarea a fost realizată de un reprezentant al Ministerului Sănătăţii şi de reprezentanţii furnizorilor de echipamente. S-a discutat cu personalul specializat din cadrul Secţiei de Radioterapie, dar şi cu inginerii responsabili pe partea de aparatură medicală. Concluziile evaluării vor fi trecute în caietul de sarcini pentru pregătirea licitaţiei”, a anunţat Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Galaţi.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă de la Galaţi este inclus în Programul privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului de Sănătate din România, derulat de Ministerul Sănătăţii. Programul are ca obiectiv dotarea spitalelor cu accelerator liniar de particule şi computer tomograf cu extensie pentru simularea tratamentului în radioterapie.

Valoarea instalaţiilor este de 4 milioane de euro, la care se adaugă cheltuieli cu reamenajarea spaţiilor. Consiliul Judeţean va finanţa o parte din lucrările prevăzute de proiect.

Foto: surse on-line

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati