Exerciţiu militar internaţional în Poligonul Smârdan. Participă 500 de soldaţi din opt ţări

* Exerciţiul începe astăzi şi se desfăşoară până la data de 1 martie *

500 de militari din Bulgaria, Republica Macedonia, Muntenegru, Serbia, România, Slovenia, Ucraina şi Statele Unite ale Americii participă, în perioada 20 februarie-1 martie, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan” din judeţul Galaţi, la exerciţiul „Platinum Eagle 17.1” din cadrul exerciţiului Black Sea Rotational Force 17 (BSRF 17), a anunţat Biroul de presă al Ministerului Apărării Naţionale.

Armata României este reprezentată la exerciţiu de 100 de militari din Forţele Terestre Române aparţinând Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” din Brigada 1 Mecanizată „Argedava”, 15 JTAC (controlori aerieni pe poziţii înaintate) şi 30 militari din Forţele Navale Române aparţinând Batalionului 307 Infanterie Marină.

Potrivit MApN, obiectivul principal al „Platinum Eagle 17.1” este antrenarea în comun a subunităţilor participante, într-o concepţie unitară, pentru menţinerea capacităţii operaţionale şi creşterea interoperabilităţii, prin exersarea procedurilor de comandă şi control şi executarea de trageri cu armamentul din dotare.

BSRF-17 este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine ale SUA care sunt dislocate în Europa şi Africa, ce se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi în regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati