Explozia mai multor butelii la Balabancea s-a soldat cu cinci răniţi. Trei au fost aduşi la Galaţi, de unde cel mai grav a plecat la Bucureşti

* ISU Tulcea a declanşat o anchetă în acest caz pentru a stabili cauza exploziei *

explozie tulcea foto isu tulceaO explozie devastatoare soldată cu cinci victime, dintre care trei grav rănite, a avut loc în localitatea tulceană Balabancea. Patru butelii aflate într-un rastel alături de altele, în curtea unui sătean, au explodat, iar cauza ar fi legată de efectuarea unor lucrări periculoase. Cel mai probabil, cei care distribuiau aceste butelii nu au respectat norme de siguranţă.

Explozia a rănit cinci persoane, toţi bărbaţi. Cel mai grav rănit este un bărbat de 34 de ani, care a fost transportat de urgenţă cu elicopterul SMURD la Galaţi, iar de aici a fost redirecţionat către Spitalul de Arşi din Bucureşti. Pe lângă arsuri, a suferit numeroase traumatisme deoarece a fost aruncat de suflul exploziei, a precizat dr. Cătălin Tampau, medic SMURD Galaţi. Alţi doi răniţi cu arsuri, unul pe faţă şi altul pe membre, au fost transportaţi de ambulanţele tulcene până la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Cea de-a cincea victimă a refuzat internarea la spitalul din Tulcea.

O anexă a ars în urmă exploziei buteliilor. Pompierii tulceni cred că efectuarea unor lucrări sau operaţiuni periculoase a buteliilor este cauza, a declarat Florentin Daciu, purtător de cuvânt al ISU Tulcea.

Urmează ca în acest caz o anchetă să stabilească exact cauza deflagraţiei.

Foto: ISU Tulcea

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati