Explozie puternică în Micro 19. Un copil a murit

* Alţi locatari au fost răniţi ori au suferit atacuri de panică, iar distrugerile sunt foarte mari *

bium9 (6)O deflagraţie a zguduit, sâmbătă seară, cartierul Micro 19 din Galaţi. Explozia a avut loc la etajul patru al unui bloc de garsoniere. O fetiţă de un an şi cinci luni a fost dusă cu un echipaj de Poliţie Rutieră la Spitalul de Copii deoarece mama disperată alerga cu ea în braţe. O oră a fost resuscitată fetiţa, dar, din păcate, a decedat. Mama ei a suferit un şoc grav şi a fost transportată la Spitalul de Urgenţă.

isu poze (1)Alţi doi bărbaţi, de 47 şi 50 de ani,  sunt răniţi – au arsuri sau traumatisme din pricina suflului exploziei. Ei au fost preluaţi de echipaje SMURD. Încă doi copii şi o femeie de 60 de ani au suferit atacuri de panică, dar nu au avut nevoie să ajungă la spitale.

Deflagraţia a fost atât de puternică, încât uşile metalice au zburat în grădini. Geamurile s-au spart. Oamenii s-au panicat şi au ieşit din case.

Pompieri, medici, echipaje SMURD şi ale Ambulanţei au ajuns la faţa locului. Primele concluzii sunt clare – a fost o acumulare de gaze de la o butelie, cel mai probabil, neetanşă.

bium9 (8)Distrugerile sunt foarte mari. 19 apartamente sunt deteriorate, cinci total distruse, este vorba despre apartamente de la etajele trei şi patru. La etajul patru, nu mai puţin de trei garsoniere au pereţii sparţi.

Primarul  Ionuţ Pucheanu, viceprimarii, dar şi prefectul au venitvlcsnap-2017-03-18-22h33m40s150 imediat la faţa locului. Primarul  a anunţat că aceia  care locuiesc la etajele trei şi patru nu mai au voie să intre în apartamente deoarece  nu sunt în siguranţă. Ei vor fi cazaţi  gratuit la Căminul Persoanelor fără Adăpost al Primăriei şi li s-a pus un autobuz la dispoziţie. Majoritatea celor afectaţi a ales să plece însă la rude, în Centrul Primăriei Galaţi cazându-se doar şase persoane. Celorlalţi locatari li s-a permis să intre în case.

Mâine dimineaţă, o echipă va face verificări pentru a stabili exact cât de afectată este structura de  rezistenţă a blocului.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati