ceban-13

Expoziţie de pictură şi desen semnată Victor Ceban organizată de Muzeul de Artă Vizuală în Balcic

* Expoziţia, organizată de Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi, în parteneriat cu Fundaţia Dignitas, State Cultural Institute Cultural Center “The Palace”, Clubul Rotary Mangalia şi Clubul Rotary Balcic,  se va desfăşura în perioada 21-28 august la Castelul din Balcic *

“Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi, în parteneriat cu Fundaţia Dignitas, State Cultural Institute Cultural Center ‘The Palace’ din Balcic, Bulgaria, Clubul Rotary Mangalia şi Clubul Rotary Balcic organizează, în perioada 21-28 august 2017, expoziţia de pictură şi desen a maestrului Victor Ceban, în cadrul select al castelului construit ca reședință pentru Regina Maria a României”, a anunţat conducerea muzeului.

La vernisaj vor participa Victor Ceban, autorul lucrărilor reunite în această expoziţie personală, criticul de artă dr. Dan Basarab Nanu, managerul Muzeului de Artă Vizuală din Galaţi, precum şi artişti plastici, critici de artă şi jurnalişti din Bulgaria şi România.

“Victor Ceban este un vulcan care nu ştie câtă lavă se poate scurge din el. Balcicul este o nouă etapă, după Veneţia. Sunt convins că încrederea mea şi a prietenilor lui chiar îşi are sens”, a declarat dr. Dan Basarab Nanu.

Victor Ceban s-a născut în 1961 la Chișinău, în Republica Moldova. În 1979 a absolvit Școala Republicană de Arte Plastice “Igor Vieru”, iar în 1984 a terminat Facultatea de Arte Plastice și Design – Secția grafică din cadrul Universităţii Pedagogice de Stat “Ion Creangă” din Chișinău, la clasa profesorului Ion Tăbârță. În 1999 a urmat cursuri de pictură și grafică cu maestrul Danillo Mazzon în Veneția, Italia, iar din 2011 s-a dedicat în totalitate creației artistice. Din 2015 până acum, Victor Ceban a avut nouă expoziţii personale şi de grup în Republica Moldova, România şi Italia, iar lucrări ale sale se află în colecții private din Republica Moldova, România, Italia, Polonia, Germania şi Canada.

533 Vizualizari 9 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati