Expoziţie omagială “In Memoriam Nae Săftoiu”

* Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi *

“Nicolae Săftoiu ne-a părăsit în primăvara acestui an. Muzeul de Artă Vizuală a avut privilegiul să-i găzduiască ultima expoziție în toamna anului 2016, iar acum, la sfârșit de an, ni se pare un gest absolut firesc să încheiem șirul vernisajelor cu expoziția omagială ‘IN MEMORIAM NAE SĂFTOIU’, miercuri, 13 decembrie, la ora 18:00”, se arată într-un comunicat de presă al muzeului.

Nicolae Săftoiu s-a născut pe 28 martie 1935 la Cozieni, Ilfov și a absolvit în 1958 Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din București, secția Grafică. Lucrările sale au fost prezentate în întreaga lume, din Statele Unite ale Americii, Europa, America de Sud, până în Japonia. Are lucrări în colecții private din Franța, S.U.A., Germania, Japonia. A primit Premiul Uniunii Artiștilor Plastici în 1968 și în 1980, Ordinul “Meritul Cultural”, clasa a V-a, în 1969, Premiul Special la festivalul “Eurocon I” –Trieste etc.

Între 1991 şi 2000, Săftoiu a realizat grafica bancnotelor puse în circulație de Banca Națională a României.

“Artistul aparține acelei categorii mereu nemulțumită de propria-i operă, ce se alimentează din reformulări, dintr-o permanentă, superioară nevoie de regăsire și confirmare prin cultură”, spunea despre Nae Săftoiu, criticul de artă Dorana Coșoveanu.

Vernisajul va avea loc în prezența soției artistului.

Invitatie IN MEMORIAM SAFTOIU

 

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati