AUREL SIMIONESCU

Fara alegeri anticipate

10alegeri*aceasta este, in general, părerea politicienilor brăileni, indiferent de culoarea politică pe care o au * in plus, primarul municipiului atrage atenţia că, în acest moment, alegeri anticipate ar însemna tot vot pe liste, deci, pentru vocea străzii care cere schimbare, rezultatul nu va fi cel scontat

Cei mai multi politicieni brăileni nu cred ca soluţia alegerilor anticipate este cea mai buna în aceste moment pentru a rezolva criza din ţara. Indiferent de culoarea politică, aceştia spun că ţara nu este pregătită pentru anticipate şi că mişcarea ar fi una total neinspirată, care ar destabiliza de tot poziţia României în Europa. “Dacă ar fi să discutăm din punct de vedere politic, alegerile anticipate ar aduce şi o instabilitate din punct de vedere economic. Atunci când vorbim de alegeri anticipate, partenerii economici ai României, dar mai ales statele membre UE, vor privi cu reticenţă aceasta instabilitate permanentă”, considerăa deputatul PSD de Brăila, Marian Dragomir. Poziţia sa este intarită de cea a colegilor de partid care spun ca déjà zona în care ne situăm este instabilă din punct de vedere politic, cu referire la Republica Moldova şi Ucraina, aşa că dacă ş iîn România lucrurile s-ar complica mai mult, atunci situaţia in mod sigur ar degenera. De partea cealaltă, reprezentanţii opoziţiei spun ca niciunul dintre actualii parlamentari nu este dispus sa renunţe la scaunul căldut, în contextul în care mai sunt doar câteva luni până la alegerile locale şi parlamentare din 2016. “Cine îşi doreste, din parlamentari, alegeri anticipate? Răspuns corect, nimeni!” subliniază liderul PMP Brăila, Viorel Botea. Un semnal de alarma îl trage, totuşi, primarul Simionescu care afirmă că, indiferent când s-ar organiza alegeri anticipate, oamenii nu înteleg ca tot nu ar ieşi preferaţii lor, din simplu motiv că se votează tot pe liste: “A fost si este greşeala ca s-a revenit la votul pe liste. Atunci când cetăteanul îl vedea pe un anumit candidat in faţa sa, putea sa aibă un anumit de tip de atitudine la vot. Dar aşa…”
Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloş pentru functia de premier. Cioloş are la dispoziţie zece zile pentru a-şi forma echipa guvernamentală şi a o “trece” prin Parlament.

3253 Vizualizari 6 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati