12.11.2015 - GENERICA CLM

Fără pensii speciale pentru primari şi preşedinţi CJ

12.11.2015 - GENERICA CLM• Primarul Aurel Simionescu consideră că un astfel de bonus pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene este cât se poate de neinsipirat * în plus, edilul şef brăilean afirmă că decât să se tot inventeze tot felul de pensii speciale, mai bine s-ar reglementa aşa cum trebuie legea pensiilor şi sistemul de salarizare al bugetarilor

Primarul Aurel Simionescu nu agreează ideea acordării de pensii speciale pentru primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene care au vârstă standard de pensionare , aşa cum prevede un proiect legislativ trecut tacit marţi prin Camera Deputatilor. Edilul şef brăilean afirmă că, în general, ideea unor pensii speciale este una proastă, indiferent cui ar fi adresate acestea, şi că lucrurile nu ar trebui să mai continue în acest mod. “Eu nu sunt de acord cu lucrurile speciale de genul asta. Fiecare dintre noi, în funcţie de venitul pe care l-a realizat, a dat nişte bani care sunt în fondul de pensii, unde, de acolo, pe un altgoritm de calcul, a obţinut o pensie. Eu nu înţeleg de ce unii trebuie să aibă o formulă de pensie specială, care şi formulele astea diferă.”, a comentat Simionescu. Acesta a mai adăugat că, dacă totuşi se va adopta şi în Senat acest proiect, atunci pensiile speciale ar trebui să nu se acorde şi aleşilor condamnaţi definitiv, deoarece nu ar fi corect: “Logic, mi se pare corect să nu li se dea. Pentru că eu primesc o pensie specială pentru o activitate pe care am desfăşurat-o la locul de muncă, iar dacă s-a constatat că la locul de muncă nu am făcut ce trebuia să fac, atunci cuvântul special nu îşi mai are rostul”. În final, edilul şef a precizat că cel mai bine ar fi să se renunţe la ideea pensiilor speciale de orice gen şi să se reglementeze o dată pentru sistemul de salarizare al bugetarilor şi legea pensiilor, astfel încât să nu mai existe discrepant atât de mari între beneficiari.
Proiectul legislativ care a trecut marţi prin Camera Depuatatilor introduce un articol nou în Statutul Aleşilor Locali (Legea 393/2004), prin care se stipulează faptul că primarii şi viceprimarii, dar şi preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene, beneficiază de pensii speciale. Cuantumul acestora se acordă în limita a trei mandate şi se calculează prin îmulţirea numărului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizaţia brută lunară. Pe de altă parte, salariile unui ales local diferă în funcţie de numărul de locuitori. Pensia se dă şi pentru mandate incomplete, cu condiţia să nu fi fost mai scurte de doi ani, şi se indexează de fiecare dată când se indexează salariile pentru respectivele funcţii. De asemenea, se cumulează cu orice alt tip de pensie. Legea ar urmă să se aplice şi retroactiv.

1359 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati