Festivalul “Feeria Dansului” aduce sâmbătă la Galaţi cei mai buni mici balerini din ţară

* Evenimentul, desfăşurat anual de Ziua Mondială a Dansului, reuneşte școli de balet din Vrancea, Constanța, Brăila, Ialomița, Bacău, Călărași, Buzău, Prahova şi, desigur, din Galaţi *

Sâmbătă este Ziua Mondială a Dansului, iar gălăţenii sunt invitaţi să o celebreze la Festivalul „Feeria Dansului”. Evenimentul, devenit deja o tradiţie, este organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”. Festivalul va fi găzduit de Teatrul Dramatic „Fani Tardini”. Intrarea la festival va fi liberă.

„Organizat de clasa de balet (prof. Rodica Androne) din cadrul Școlii de Arte a Centrului Cultural «Dunărea de Jos», Festivalul «Feeria Dansului» reunește în 29 aprilie, ora 11:30, pe scena Teatrului Dramatic «Fani Tardini», balerini  între 8 și 13 ani provenind de la cele mai bune școli publice și private. Alături de gălățenii noștri, vor urca pe scenă școli de balet din Vrancea, Constanța, Brăila, Ialomița, Bacău, Călărași, Buzău și Prahova”, a comunicat Centrul Cultural „Dunărea de Jos”.

Ziua Mondială a Dansului este celebrată anual pe 29 aprilie la propunerea Consiliului Internațional al Dansului, sub patronaj UNESCO. Din 1982, dansatori amatori și profesioniști din întreaga lume sărbătoresc dansând, promovând armonia și toleranța, educația și viața sănătoasă și depășirea, prin dans, a barierelor lingvistice și culturale.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati