Festivalul Scrumbiei, în plină desfăşurare pe Faleza Dunării de la Galaţi

* Fondurile încasate din vânzarea scrumbiilor fripte la grătar sunt donate Asociaţiei pentru sprijinul Părinţilor de Copii cu Autism *

3Încă de dimineaţă, pe Faleza Inferioară a Dunării s-a deschis cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Scrumbiei, eveniment finanţat de Primăria municipiului Galaţi. Din cauza prohibiţiei, tradiţionalul concurs de pescuit din cadrul Festivalului s-a anulat, aşa că pescarii cu experienţă au trecut la bucătărie, întrecându-se în a prepara cea mai bună ciorbă de peşte.

1Buna dispoziţie a domnit şi în rândul elevilor de liceu veniţi să participe la un inedit concurs de identificat diverse soiuri de peşti. O misiune destul de grea pentru adolescenţii gălăţeni obişnuiţi să consume şi să recunoască mai degrabă macroul cumpărat din supermaket decât scrumbia de Dunăre. Până la urmă însă, elevii au învăţat să recunoască crapul, carasul, novacul sau scrumbia, după care, odată lecţiile gata făcute, cei prezenţi au putut trece la degustarea unei scrumbii fripte la grătar şi asezonate cu mămăliguţă fierbinte şi lămâie sau mujdei de usturoi.

Cei care au dorit au putut cumpăra şi degusta chiar pe faleză o scrumbie friptă la grătar, fondurile încasate din vânzări fiind donate Asociaţiei pentru sprijinul Părinţilor de Copii cu Autism, un proiect umanitar al Clubului Rotary Donaris Galaţi.

Programul festivalului poate fi consultat aici.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati