Filiala USR Galați s-a destrămat la doar cinci zile de la înființare

* Conducerii USR îi era teamă că, dacă Radu Oprea va ajunge parlamentar, va migra la alt partid *
radu3Cinci zile. Doar atât a funcționat filiala gălățeană a USR, cel mai nou partid politic apărut în România. Scriam pe 12 octombrie că “Uniunea Salvați România (USR) și-a constituit Filiala Locală Galați și își propune obținerea unui scor de 10% la alegerile parlamentare din luna decembrie. Primii membri ai filialei, care au trecut de o procedură de selecție specifică USR, și-au ales un birou local condus de Florin Staicu în calitate de Președinte și Radu Oprea în calitate de Vicepreședinte”.
Luni seară, vicepreședintele Radu Oprea a anunțat că filiala locală a USR a fost deființată. Motivul? Imaginea publică a lui Oprea este una aflată “în contradicție cu spiritul USR, sursa tensiunilor fiind trecutul său politic”, ne-a declarat Florin Grigorescu, unul dintre vicepreședinții formațiunii. Pe scurt: noul partid se definește ca “o organizație deschisă ce are la bază încrederea (…). Liderii organizației de la Galați aveau – așa am simțit noi – o agendă personală. Domnul Radu Oprea, o persoană foarte competentă în anumite domenii, ne-a dat senzația că actuala etapă în care se află este asemănătoare unui autobuz, ce se îndreaptă care alte destinații”, ne-a declarat Florin Grigorescu. Decriptând mesajul politic, lucrurile stau cam așa: celor de la USR București le este teamă că, dacă Radu Oprea va ajunge parlamentar, va migra către alte partide politice. “Mai bine ne tăiem o mână acum, decât să ne sinucidem peste trei ani”, a mai spus Florin Grigorescu.
Radu Oprea are un Masterat în Politici Publice obținut la Universitatea Pepperdine din SUA. Este antreprenor și s-a specializat în scrierea și implementarea de proiecte cu finanțări nerambursabile. A fost unul dintre consilierii independenți care au candidat, alături de Nicușor Ciumacenco, în campania pentru alegerile locale din 2012. Contactat telefonic, Oprea s-a ferit să le reproșeze ceva foștilor colegi de la USR, infirmând, totuși, spusele lui Grigorescu. “Nu am de gând să plec spre un alt partid politic. Pentru mine, USR a însemnat un proiect pe termen lung. Încrederea se câștigă în timp, iar aprecierile făcute de cei de la București sunt subiective. Noi am investit timp și bani în acest proiect și doream să facem performanță, dovadă fiind cele 4.100 de semnături strânse pe bune de la gălățeni”, a afirmat Radu Oprea. El a adăugat că motivul desființării organizației de la Galați trebuie căutat în Capitală, acolo unde există un alt grup de gălățeni stabiliți în București și care doresc să conducă filiala gălățeană a partidului.
Deși recunoaște că desființarea USR Galați este un pas în spate, la această oră neputându-se nominaliza viitorul lider al organizației, Florin Grigorescu și-a exprimat speranța că în scurt timp activitatea filialei va fi repusa în funcțiune.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati