Filialele PNL din Brăila şi Galaţi susţin înființarea zonei metropolitane

* Liderii liberali spun că zona va aduce investitori şi va crea slujbe *

Partidul Național Liberal se alătură și susține inițiativa civică a celor opt organizații din Brăila și Galați și a consilierului independent Lucian Căprariu, care au semnat Protocolul ”Dunărea de Jos”, pentru înființarea și dezvoltarea Zonei Metropolitane Brăila-Galați. Anunțul a fost făcut de liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, care a ținut să sublinieze faptul că, pentru PNL, dezvoltarea zonei a reprezentat mereu o prioritate, motiv pentru care filiala locală a adus în discuție, în mai multe rânduri, necesitatea unui proiect de dezvoltare comun, dincolo de orice rivalități.

“Lipsa investițiilor publice, infrastructura precară, migrația forței de muncă din lipsa de oportunități, dar și lipsa de implicare a administrațiilor locale au dus la un dezinteres real al investitorilor pentru județul Brăila. Administrația locală, susținută de toți factorii politici și de societatea civilă, trebuie să inițieze proiecte de investiții, să atragă fonduri guvernamentale și europene și să ofere facilități fiscale celor care doresc să investească și să creeze locuri de muncă, să le pună la dispoziție terenuri viabilizate, cu utilități, să construiască parcuri industriale, concept ce reprezintă, de fapt, esența dezvoltării, mai ales în zonele în care industria locală a dispărut. Considerăm că înființarea zonei metropolitane Brăila-Galaţi, cea mai mare aglomeraţie urbană din România, după București, reprezintă un pas important pentru relansarea și dezvoltarea zonei. Este nevoie de o strategie de dezvoltare, care să țină seama de principala noastră resursă, care este Dunărea, strategie care să transforme zona metropolitană Brăila-Galați într-un nod al transportului maritim, aerian, feroviar și rutier. Este nevoie de o strategie care să armonizeze nevoile de pe piața muncii cu oferta educațională din liceele și universitățile din zonă, dar care să previzioneze și dezvoltarea învățământului dual și a școlilor profesionale”, consideră președintele PNL Brăila.

Şi filiala PNL Galaţi şi-a declarat sprijinul pentru iniţiativa civică de înfiinţare a zonei metropolitane, apreciind, la fel ca şi colegii de partid din Brăila, că amenajarea și deschiderea unui parc industrial ar trebui să fie una dintre primele măsuri.

“Un prim pas concret în dezvoltarea viitoarei zone metropolitane ar putea fi valorificarea terenului de circa 1000 de hectare, situat între cele două localități, prin înființarea unui Parc Industrial, care să absoarbă mare parte din forța de muncă, din cele două județe, așa cum se întâmplă în orașele din Ardeal, în special în Cluj, Brașov și Oradea. Suntem pregătiţi să oferim asistență juridică și economică administrației locale din Galați, pentru îndeplinirea acestui important proiect. Un asemenea demers nu ar trebui să aibă culoare politică, iar rivalitățile nu ar trebui să existe”, a declarat şi preşedintele PNL Galaţi, senatorul George Stângă.

Acesta a apreciat că, în prezent, judeţul Galați se află pe un trend descendent, se confruntă cu lipsa investițiilor, nu are o strategie de dezvoltare pe termen mediu și lung şi este ocolit de investitori, iar înfiinţarea zonei metropolitane ar relansa economic întreaga regiune.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati