Finanţiştii gălăţeni au intrat spontan în grevă

* Contribuabilii au aşteptat cu orele la coadă în faţa ghişeelor închise*

Grevă spontană, luni dimineaţă, la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi. Zeci de angajaţi ai instituţiei au închis ghişeele şi au ieşit în curtea interioară pentru a protesta, nemulţumiţi de Legea salarizării unitare.

Anca Tudorache, liderul de sindicat al finanţiştilor gălăţeni, a declarat că salariaţii sunt nemulţumiţi de faptul că noua Lege a salarizării unitare nu numai că nu le va mări salariile, aşa cum au cerut, ci, în multe cazuri, chiar le va micşora, pe anumite funcţii de conducere şi de execuţie. Aceeaşi sură a precizat că iniţial nu s-a lucrat deloc la ghişee, dar că se vor rezolva urgenţele.

În plus, de dimineaţă, susţinea liderul de sindicat, serverele aveau probleme, iar informaticienii instituţiei se luptau să ferească bazele de date de un potenţial efect al unui atac cibernetic care ar fi afectat mai multe instituţii. Gabriela Zaharia, specialist informatician, a precizat că, într-adevăr, este mobilizare generală pentru a proteja bazele de date, dar că la Galaţi nu s-ar fi înregistrat nicio problemă legată de un atac cibernetic, lucru confirmat mai apoi de ANAF printr-un comunicat de presă.

De suferit au avut gălăţenii care iniţial au găsit ghişeele închise, au văzut afişele cu greva, dar li s-a spus să aştepte. Unii au aşteptat şi trei-patru ore şi tot nu apucaseră să-şi plătească dările. În cele din urmă, câteva ghişee au fost redeschise.

În jurul orei 14:00, greva spontană de la Finanţele din Galaţi s-a încheiat. Protestul a fost oprit până miercuri, la ora 12:00, când vor avea loc consultări la Ministerul de Finanţe.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati