Firma la care lucra muncitorul rănit grav, luni, pe o navă a fost amendată de pompierii militari

* Din păcate, starea de sanătate a bărbatului rănit în incendiu este din ce în ce mai proastă *

Un şir de nereguli a dus la rănirea gravă a unui muncitor gălăţean în vârstă de 54 de ani, care se afla în sala motoarelor unei nave în reparaţii. Aceasta este concluzia anchetei preliminare făcute de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, după ce luni a avut loc, pe fondul unei acumulări de gaze, o explozie urmată de incendiu. Lăcătuşul de 54 de ani a suferit arsuri grave, iar o colegă a acestuia a scăpat doar cu un atac de panică. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a sancţionat cu 5.000 de lei firma de reparaţii navale pentru punerea în exploatare a utilajelor fără a respecta instrucţiunile şi normele de apărare împotriva incendiilor şi pentru fumatul în locuri interzise. Pompierii susţin însă că incendiul a fost cauzat de arcul electric al aparatului de sudură, folosit cel mai probabil de victimă, şi nu direct de fumat sau de flacara brichetei. Se ia în calcul şi faptul că în incintă cantitatea prea mare de oxigen ar fi rezultatul altor probleme, posibil tehnice, dar se face o expertiză în acest sens. Oricum, oxigenul în exces este gazul care a creat acumularea ce a dus la producerea evenimentului de muncă.

Între timp, inspectorii gălăţeni de muncă aşteaptă un raport asupra gravului accident de muncă, raport care va fi înaintat de firma unde lucra bărbatul. Dacă starea acestuia se va agrava, ancheta va fi preluată direct de ITM. Şi ancheta ITM confirmă fumatul într-un mediu extrem de bogat în oxigen, cauzat probabil de neetanşeizarea furtunelor de la buteliile folosite la sudură.

Din păcate, starea de sanătate a bărbatului rănit în incendiu este din ce în ce mai proastă. După ce a fost cu greu stabilizat la Galaţi, el a fost transportat  în cursul serii trecute la Clinica de Arşi din Capitală.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati