Florin Cîrligea, PNL: Reducerea TVA și CAS va crește nivelul de trai și va scădea evaziunea fiscală

* Liberalul consideră că reducerea contribuţiei de asigurări sociale va stimula crearea de locuri de muncă și va diminua fenomenul de muncă la negru *

Candidatul PNL Brăila la fotoliul de senator, Florin Cîrligea, consideră că ceea ce își propune PNL prin programul de guvernare, și anume scăderea TVA și a cotei de asigurări sociale la 16%, reprezintă exact gura de oxigen de care economia românească are nevoie pentru a se mai pune pe picioare. În plus, liberalul consideră că o asemenea reducere a cotei de asigurări sociale va duce și la crearea de locuri de muncă, dar și la diminuarea fenomenului muncii la negru.

“Eu sunt un tip pragmatic. Mi-a plăcut matematica, mi-au plăcut ştiinţelele exacte, așa că sunt încântat de punctele economice din programul de guvernare al PNL. Un 16% la TVA și 16% cota pe asigurările sociale e exact ce avem nevoie. 16% TVA înseamnă un plus de 4% în buzunarul cetățeanului, care poate achiziționa mai multe bunuri și servicii, iar o reducere a contribuției la 16% e foarte mult. La ora actuală, plătește 10,4% angajatul și 20,8% angajatorul. O reducere la 16% va însemna o creștere a nivelului de trai, o mărire a salariului net la aceleași costuri pentru antreprenori, o creștere a locurilor de muncă și o tentație mai mică a evaziunii fiscale. Cu cât taxele sunt mai mari, cu atât munca la negru înfloreşte mai mult”, a afirmat liberalul Florin Cîrligea.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati