Fluviul a inundat faleza inferioară

La Galati,  Dunărea se află cu doar 11 cm sub cota de inundație, apele fluviului inundând zona pietonală a falezei, deocamdată, pe o porțiune mică . Administrația Fluvială a Dunării de Jos anunță că , cel mai probabil, pana pe 2 aprilie Dunărea va atinge și  chiar depăși cota de inundație de 600 de cm.

Dunărea a atins la Galați 589 de cm și nu mai are mult până la cota de inundație de 600 cm . ,,Prognoza dată de INHGA pentru  perioada 26 martie – 2 aprilie ne arată că  în perioada 31 martie – 2 aprilie, la Galaţi, este posibil să se depăşească cota de inundaţie, adică cota de 600 de centimetri, dar va fi o depăşire foarte mică, de patru până la cinci centimetri . Depinde, pentru că în funcţie de modelul pe care ei l-au folosit, această creştere poată să intre şi în marja de eroare, care este plus şi minus. Ceea ce este îmbucurător este faptul că  este a treia zi în care la Gruia cota Dunării scade, asta înseamnă că lacul de acumulare de la Porţile de Fier a început să reţină debit suplimentar”, a declarat  Dorian Dumitru, director general AFDJ Galați, .

Deja, apa fluviului, care inundase o parte din zona verde a falezei, a inundat acum și o suprafață din porțiunea cea mai joasă a acesteia, intrând pe aleea pietonală . Valurile create de navele aflate în  trecere, bat în mal . Gălățenii sunt siguri că faleza se va inunda iar cu totul , acest lucru putând afecta desfășurarea Festivalului Scrumbiei.

Administrația Fluvială a Dunării de Jos reamintește navigatorilor să își ia măsuri de precauție, îin special legate de viteză, pentru a nu pune în pericol malurile și digurile.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati