A fost protest şi astăzi în combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi

* Acţiunea a început la ora 11:00 şi s-a încheiat cu puţin timp înainte de ora 16:00 *

Protest în combinatul siderurgic din Galaţi, pentru a doua oară în decurs de o săptămână. Câteva sute de salariaţi au protestat în faţa clădirii adminstrative. Protestul a început la ora 11:00 şi s-a încheiat cu puţin timp înainte de ora 16:00. Oamenii au huiduit şi au cerut salarii mai mari. De fapt, negocierea contractului colectiv de muncă s-a blocat după ce sindicatele şi patronatul nu au ajuns la un acord privind majorarea salariului. Oamenii vor o creştere cu  măcar 20% a salariilor, în timp ce reprezentanţii combinatului au precizat că, în ansamblu, propunerea lor  de creștere a veniturilor este cu până la 9% peste rata inflației de anul trecut, care a fost de 3%, adică în total 12%, pentru cele mai mici salarii.

Circa 500 de persoane au protestat în faţa turnului administrativ, în timp ce alte circa 20 de persoane au fost primite la discuţii cu reprezentanţi ai companiei.

Liderii sindicali nu îşi asumă acest protest spontan şi sunt aşteptaţi mâine la o nouă rundă de negocieri salariale cu patronatul. Termenul pentru semnarea contractului colectiv de muncă a fost prelungit până pe 26 ianuarie.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati