Fostul viceprimar, despre dosarul maxi-taxi: E uşor să găseşti un ţap ispăşitor ca să salvezi sistemul

* Alexandru Dănăilă crede că şeful Serviciului Transporturi din Primărie nu a acţionat singur atunci când a “uitat” să colecteze redevenţele de la operatorii privaţi, ci a făcut parte dintr-un sistem *

danailaFostul viceprimar al Brăilei, liberalul Alexandru Dănăilă, în prezent consilier judeţean, afirmă că este imposibil ca şeful Serviciului de Transport Public de Călători din cadrul Primăriei Brăila, Dan Gheorghe, să fi acţionat de capul său, singur, atunci când a permis ca operatorii privaţi să acumuleze datorii de aproximativ 1,5 milioane de lei către municipalitate, descoperite de Curtea de Conturi. “Nu e normal ca aceştia (transportatorii privaţi, n.r.) să înregistreze datorii colosale, în momentul în care Braicar şi restul societăţilor administraţiei locale îşi plătesc datoriile către stat. Firmele care au datorii nu ar trebui primite la licitaţii, ar trebui retrase de pe trasee. Aici e problema, că nu s-au luat măsuri din timp. E uşor să găseşti un ţap ispăşitor ca să salvezi tot sistemul, sistemul e problema. Are şi şeful Serviciului, Dan Gheorghe, vina lui, pe care o vor verifica în mod sigur autorităţile competente, dar sistemul e de vină. (…) Clar o singură persoană nu a făcut chestia asta. Poate fi vorba de un grup de persoane”, a declarat Dănăilă, joi, într-o conferinţă de presă.

Liberalul a amintit că PNL a insistat încă din anul 2008 să fie făcută publică situaţia transportatorilor privaţi şi a transportului în comun în general, însă de fiecare dată a primit doar informaţii trunchiate. “PNL, în întreg mandatul trecut, în care şi eu am fost viceprimar, a susţinut clar că e nevoie de un transport public local de calitate, care să ofere serviciile pe care oamenii trebuie să le primească în schimbul preţului biletului plătit. S-a impus ideea că PNL vrea să scoată maxi-taxi de pe traseu, că nu vrea să prelungească durata de viaţă a maşinilor, că suntem împotriva maxi-taxiştilor. În 2008, Vasile Varga a fost cel care a cerut o situaţie cu privire la datoriile pe care firmele le au. De fiecare dată, informaţia a fost trunchiată şi a ajuns la consilieri într-o formă relativă, ca să nu zic nereală”, a declarat fostul viceprimar.

Acesta a fost întrebat de jurnalişti dacă crede că actualul primar, social-democratul Marian Dragomir – succesorul lui Aurel Simionescu (PSD), care i-a devenit consilier personal după alegerile locale din 5 iunie – chiar va sesiza organele competente în cazul în care va descoperi că cineva şi-a făcut treaba defectuos. “La PSD, dacă ne uităm la tv, ne-am obişnuit să-i vedem că se reclamă între ei. Eu sper să facă asta. Azi, deocamdată, mai mult lasere şi mascote am văzut, mai puţin proiecte, mai puţin chestiuni care să se întâmple efectiv, însă sper să facă lucrul ăsta”, a afirmat liberalul Alexandru Dănăilă.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati