Un incendiu masiv de vegetaţie produs în judeţul Tulcea, sursa fumului care a înecat, luni, Galaţiul

* O întindere de stuf a luat foc luni în satul Rachelu din judeţul învecinat şi s-a extins necontrolat *

Un incendiu puternic de vegetaţie, produs luni în satul Rachelu din comuna tulceană Luncaviţa, este sursa fumului şi cenuşii care au învăluit municipiul Galaţi luni seară. Valul înecăcios a început să fie simţit în oraş în jurul orei 19:00 şi a persistat până după lăsarea întunericului. Ploaia a spălat funinginea depusă, dar gălăţenii au fost lăsaţi ore bune în aşteptarea unui răspuns clar din partea autorităţilor cu privire la sursa fumului. În lipsa unor informaţii concrete, mulţi au adresat întrebări ori au lansat speculaţii pe Facebook, unii spunând chiar că fumul ar veni de la Rafinăria Petromidia din Năvodari, unde avusese loc o explozie în cursul aceleiaşi zile.

Marţi dimineaţă, Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi a admis că nu cunoaşte sursa fumului şi a cenuşii, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi şi combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi au declarat că nu au înregistrat niciun incident care să le genereze.

Informaţii certe au venit de la Tulcea. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul vecin, maiorul Vasile Soava, a confirmat faptul că un incendiu puternic de vegetaţie (stuf) s-a produs luni seară pe teritoriul satului Rachelu din comuna Luncaviţa. La stingerea incendiului au participat echipele de voluntari ale comunei.

Şeful Comisariatului Regional al Găzii de Mediu Galaţi, Daniel Mocanu, a declarat că, din cauza vântului puternic, incendiul de la Rachelu s-a extins pe kilometri întregi, până în zona Cotul Pisicii, în apropierea localităţii I. C. Brătianu, situată pe malul drept al Dunării, vis-a-vis de municipiul Galaţi.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati