Gălăţeanul de 19 ani care a fugit de acasă din cauza dependenţei de jocuri de noroc va beneficia de tratament gratuit din partea unui ONG local

* Dependenţa de jocurile de noroc este una dintre cele mai periculoase forme de adicţie *

Mitică Vlasie, tânărul de 19 ani din Galaţi care a fugit de acasă zilele trecute după ce a încercat să-şi ia viaţa şi a fost găsit apoi în Capitală, va beneficia de tratament gratuit din partea Prosalvita, un centru pentru tratarea dependenţelor din Galaţi. Mitică este dependent de doi ani de jocurile de noroc, din cauza cărora a pierdut mulţi bani şi a avut tensiuni în familie.

“M-am întristat profund când am citit despre cazul lui Mitică Vlasie pe Reperul.ro. Din păcate, dependența de jocurile de noroc este o problemă cu care societatea românească se confruntă de ceva vreme și, iată, deși face victime în rândul unor copii, în continuare o tratăm cu superficialitate. E păcat! Noi, la Prosalvita, încercăm pe cât se poate să tragem un semnal de alarmă, însă, funcționând ca ONG, resursele ne sunt limitate. În ce îl privește pe Mitică, mă bucur că este în siguranță! Trebuie să menționez că am luat legătura cu familia lui și, în cel mai scurt timp, îi așteptăm la centru pentru a începe tratamentul psihoterapeutic, de care va beneficia gratuit”, a declarat Mihai Munteanu, voluntar Prosalvita.

Psihoterapeutul centrului avertizează că dependenţa de jocurile de noroc este una dintre cele mai periculoase. “Statistic vorbind, dintre toate formele de adicţie, jocul de noroc patologic prezintă cea mai mare rată de suicid. Pe fondul datoriilor acumulate se poate instala o formă de panică în care persoana nu poate găsi resursele necesare pentru a ieşi din situaţia problematică, recurgând astfel la comportamente disfuncţionale”, a declarat psihoterapeutul Florian Miu.

Prosalvita este un centru pentru tratarea dependenţelor din Galaţi. Orice persoană care are o problemă în ceea ce înseamnă adicţia sau doreşte să afle mai multe informaţii despre ce înseamnă dependenţa poate găsi sprijin şi informare la sediul centrului din strada Regiment 11 Siret nr. 37A sau la numărul de telefon 0768-336-000.

Citeşte şi:

O familie din Galaţi îşi caută fiul care a dispărut după ce a încercat să îşi ia viaţa

Gălăţeanul dependent de păcănele, dispărut de acasă, a fost găsit

11443 Vizualizari 9 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati