Gălăţenii fără venituri primesc dulciuri, cozonac şi mici înaintea Zilelor Oraşului şi a Zilei Naţionale

* Oamenii spun că, fără aceste pachete cu alimente, nu ar avea ce pune pe masă de sărbători *

cantina-1Circa 600 de asistaţi social din Galaţi, sărmanii oraşului care nu au declarat niciun venit, au primit la Cantina de Ajutor Social a Primăriei Galaţi mâncare pentru şase zile, inclusiv pentru sărbătoarea de Sf. Ap. Andrei, ocrotitorul oraşului, şi pentru 1 Decembrie – Ziua Naţională a României. Pentru sărbătoarea oraşului, ei au primit în plus dulciuri şi cozonac, iar pentru 1 Decembrie – mici.

“De 1 decembrie ne-am gândit să dăm şi o ţiplă de mici că este 1 decembrie, apoi, că este vorba despre sărbătoarea Sfântului Andrei, ne-am gândit să nu lipsesacă nici cozonacii sau dulciurile pentru copii”, a precizat Adriana Marin, de la Cantina de Ajutor Social a Primăriei Galaţi.

Cei mai mulţi dintre cei care stau la coada sărăciei de la Cantina de Ajutor Social spun că fără aceste alimente nu ar supravieţui. “Nu am loc de muncă, sunt singură cu patru copii şi fără hrana asta nu ştiu ce ne făcem. Ne ajută, cum să nu ne ajute, că altfel nu aş mai veni aici, dacă aş avea din altă parte”, spunea una dintre asistatele social.

Valoarea zilnică a hranei este de 12 lei de persoană.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati