Gălățenii își pot achita de luni taxele şi impozitele. Aflaţi programul ghișeelor Primăriei

* Contribuabililor care îşi vor plăti integral obligaţiile până la sfârşitul primului trimestru li se va aplica o reducere de 10% *

finante locale galatiŞi la Galaţi, plata taxelor și impozitelor locale pentru anul 2016 se va putea face începând de luni, 11 ianuarie, iar persoanele fizice și juridice care își vor plăti integral obligațiile fiscale către bugetul local până pe 31 martie 2016 vor beneficia de o reducere de 10%, a anunţat, vineri, Biroul de Presă al Primăriei.

Iată unde şi când vor putea contribuabilii să-şi plătească dările. “Ghișeele de lucru cu publicul ale Serviciului de Taxe și Impozite Locale (fosta Romarta) vor fi deschise luni, marți, joi și vineri, între orele 8.30 și 16.30, și miercuri, între orele 8.30 și 18.30. Celelalte puncte de colectare a taxelor și impozitelor locale, din Micro 18 și Micro 39, precum și cel destinat persoanelor juridice, situat pe strada Basarabiei, au program cu publicul de luni până joi, între orele 8.30 și 15.30, și vineri între orele 8.30 și 12.30”, a informat Biroul de Presă.

Administraţia locală le aminteşte gălăţenilor că pot evita aglomerația de la ghișee și își pot plăti taxele şi impozitele online, pe platforma ghiseul.ro, utilizând id-ul și parola alocate. “Contribuabilii pot intra în posesia id-ului și parolei și prin intermediul poștei electronice, trimițând la adresa de email fiscalitate@primaria.galati.ro o cerere și copia după actul de identitate al titularului de rol fiscal, scanate și atașate”, a precizat municipalitatea.

Conform aceleiaşi surse, în 2016 scad, între altele, impozitul pe clădirile rezidențiale (spații de locuit) și anexele acestora, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice, precum şi impozitul pe spaţiile cu alte destinaţii, pentru persoanele juridice. La acelaşi nivel ca în 2015 rămân impozitul pe terenuri intravilane din categoria de folosință “terenuri cu construcții”, impozitul pe mijloacele de transport, taxele de eliberare a certificatelor, avizelor și autorizațiilor, precum şi taxele speciale (habitat, ecarisaj, hotelieră etc.). Creșteri sunt la impozitul pe terenurile agricole nelucrate timp de doi ani la rând, unde se propune majorarea obligaţiilor fiscale cu 500% începând din al treilea an.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati